Uppgradera din webbläsare och dra nytta av moderniserade verktyg, snabbare laddningshastigheter och bättre säkerhet. Uppgradera på mindre än fem minuter med Chrome, Firefox, Safari, Edge.

Halkskydd till golv

Behöver du hjälp? Vad bör man tänka på när man köper halkskydd? richcontent_idea
Minska risken för att förlora fotfästet på hala arbetsgolv med hjälp av ett av våra halkskydd. Våra halkskydd till golv skruvas eller limmas fast. De går därmed att fästa på underlag där självhäftande halkskydd inte fastnar (t.ex. träytor). Plattorna finns i flera olika material och utföranden för platser med låg till mycket hög halkrisk.

8 produkt(er)

Filtrera Sortera

Halkskydd till golv: en perfekt lösning för halkskydd utomhus och inomhus


Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om arbetsplatsens utformning ska "Golv, trappsteg, lastkajer och lastbryggor samt markbeläggningen på utomhusarbetsplatser [...] vara utförda så att halkrisken är liten och, där det behövs, så att ytskiktet motverkar halkning."

Våra halkskydd för golv ger ett utmärkt fotgrepp på annars glatta underlag, i alla miljöer. De är väldigt mångsidiga och användbara för alla möjliga ändamål: halkskydd för trädäck, halkskydd för ramp, halkskydd för trätrall, halkskydd ute, halkskydd inne…

Till skillnad från självhäftande halkskydd går de att använda på i stort sett alla underlag och möjliggör varaktig fastsättning med väldigt liten risk för att lossna.

Välj rätt sorts halkskydd

En av de första sakerna man bör tänka på när man väljer halkskydd till golv är ytskiktet. Ska det vara skrovligt eller icke skrovligt? Tänk på att ytans skrovlighet påverkar skyddets halkmotstånd. Ju skrovligare yta, desto bättre friktion och halkskydd.

När vi pratar om halkskydd med skrovlig yta menar vi halkskydd med inbäddade, riktigt grovkorniga partiklar. Dessa ger bästa möjliga halkskydd på platser med hög halkrisk. De rekommenderas även i områden med väldigt mycket slitage eftersom deras höga beständighet mot nötning gör att de bibehåller sin skyddseffekt längre. På platser med lägre halkrisk går det bra att använda halkskydd med icke skrovlig yta. Dessa har en speciell beläggning som motverkar halka samtidigt som den känns mjuk och behaglig vid beröring - ett perfekt val i områden där man går barfota eller där golvet ofta behöver rengöras eftersom fibrerna från sopborsten och moppen inte fastnar i den speciella beläggningen.

Välj rätt material på dina halkskydd

Våra halkskydd till golv finns i flera olika slags material. Nedan går vi igenom de olika materialen, från det mest hållbara till det minst hållbara.

Halkskydd i 100% metall (det mest hållbara alternativet)

Stålplatta med fastsvetsade metallpartiklar.
Materialets fördelar:
  • Extremt nötningsbeständigt

  • Mycket temperaturtåligt

Användningsområden: golv och branta trappor där olja och vatten är vanligt förekommande (oljeplattformar, skepp, fabriker och verkstäder).

Halkskydd i glasfiber

Platta bestående av en blandning av glasfiber och hartsbindemedel med inbäddade, grovkorniga partiklar.
Materialets fördelar:
  • Upp till 40% lättare än samma slags produkt i metall

  • Extremt hållbart

  • Mycket tåligt mot kemikalier, solljus, höga och låga temperaturer

  • Rostfritt

  • Lätt att kapa på längden och borra hål i

Användningsområden: trappor, ramper och golv med brant lutning i lager- och industrimiljö.

Halkskydd i andra sorters material

Aluminiumplatta täckt med ett påklistrat halkskyddsband.
Materialets fördelar:
  • Prisvänligt

  • Lättviktigt och relativt böjbart (kan placeras även på lätt ojämna underlag)

Användningsområden: träbroar, trädäck och trappor inom- och utomhus.

Stål- eller aluminiumplatta täckt med ett skikt av elastisk harts blandad med grovkorniga partiklar. Hartsen omsluter varje partikel och fungerar som bindemedel.
Materialets fördelar:
  • Billigare än halkskydd i 100% metall och halkskydd i glasfiber

  • Slittåligt

Användningsområden: träbroar, trädäck och trappor inom- och utomhus.

Välj ett halkskydd med ett lämpligt halkmotstånd

Det finns ett flertal olika sätt att mäta en produkts halkmotstånd på och vilken testmetod som används är upp till tillverkaren. Detta gör det svårt att jämföra olika halkskydd med varandra. För att ge dig en bättre uppfattning om våra produkters halkmotstånd har vi delat in dem i 4 grupper. Varje grupp motsvarar en viss risknivå:
  • Låg: för barfotaområden och platser med låg halkrisk.

  • Medelhög: för platser med medelhög halkrisk.

  • Hög: för platser med hög halkrisk.

  • Mycket hög: för platser med mycket hög halkrisk (våta eller oljiga golv).


Använd sökfiltret “Halkdämpande effekt" i menyn till vänster för att filtrera produkterna efter deras halkmotstånd.

Kompletterande produkter - Halkskydd till golv


Våra halkskydd till golv går att limma fast, under förutsättning att underlaget är plant och i gott skick. Hål, sprickor och ojämnheter bör åtgärdas innan skydden limmas fast. I utemiljöer, mycket fuktiga miljöer och miljöer med stora temperaturvariationer är det bättre att skruva fast skydden då det finns en stor risk för att limmet släpper. Använd en av våra skruvmejslar för att skruva fast dem.

Skyltar och märkning används då riskerna inte kan undvikas eller begränsas tillräckligt mycket genom allmänna tekniska skyddsåtgärder. På platser där risken för att halka fortfarande finns kvar, även efter att man har satt dit halkskydd, ska det finnas varningsskyltar. Se våra skyltar halkrisk.

> Se hela vårt sortiment av halkskydd.
> Se alla våra lösningar för förebyggande arbetsmiljöarbete.
Se alla våra produkter  ❯