Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Brandvarnare och kolomnoxidvarnare

Brandvarnare bör finnas i alla byggnader, i synnerhet bostäder. De upptäcker brandröken långt innan du ser eller känner lukten av den och ser till att du kan ta dig ut ur den brinnande lokalen så snabbt som möjligt. Kolmonoxidvarnare är viktiga i byggnader där det finns vedspisar, värmepannor och andra uppvärmningsapparater som kan ge upphov till höga nivåer av CO.

7 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

De flesta vet hur viktigt det är att ha en fungerande brandvarnare i hemmet. Det de flesta däremot inte tänker på är att de kanske även borde skaffa en kolmonoxidvarnare. Kolmonoxid orsakar varje år upp till 50 dödsolyckor i Europa. Trots detta kan allmänheten generellt sett väldigt lite om denna gas och hur den bildas.

Kolmonoxid är en färglös, smaklös och luktfri gas som bildas vid ofullständig förbränning av organiska material. Gasen är giftig för människor redan vid låga koncentrationer och kan ge upphov till symtom så som andningssvårigheter och huvudvärk. Högre koncentrationshalter kan leda till medvetslöshet och i värsta fall döden.

Vi rekommenderar alla verksamheter som använder gas samt hushåll med gaskök, öppna spisar, oljedrivna värmepannor, etc. att installera en eller flera kolmonoxidvarnare. Kontakta gärna en av våra rådgivare för ytterligare information.

Använd våra Utrymningsskyltar , Dörrlarm, belysta skyltar och markeringar för nödutgångar för en snabb och effektiv utrymning i nödsituationer.