Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Ögonsköljflaskor och ögondroppar

Här hittar du ett stort antal ögonsköljningsflaskor för påfyllning av våra väggstationer. Flaskorna kan även fungera som bärbara lösningar att ha med sig i bilen, hemmet, verktygslådan eller sjukvårdslådan.

9 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Vi lagerför 2 olika sorters sköljvätskor:

Saltlösning mot främmande ämnen

Den sterila sköljvätskan består av vatten blandat med natriumklorid (0,9%) och används för att spola bort damm, smuts, slipspån och annat skräp som kan irritera ögat och leda till infektioner om de lämnas kvar på hornhinnan. Den används även för att förlänga spoltiden vid kemiska olyckor.

pH-neutral lösning mot syror och alkaliska ämnen

Sköljvätskan består av en steril fosfatlösning (4,9%) som återställer pH-balansen i ögat och används vid stänk av frätande ämnen. Vid denna typ av ögonolycka är en pH-neutral lösning nämnligen att föredra framför saltlösning och vanligt kranvatten då de sistnämnda enbart späder ut det farliga ämnet. Det drabbade ögat bör spolas i minst 2 minuter med en pH-neutral lösning. Efter det fortsätter man spolningen med en saltlösning.

En del olyckor kan förebyggas med viss försiktighet och lämpliga ögonskydd. Se våra Skyddsglasögon och tillbehör samt Visir och tillbehör .

Lär dig mer om hur du agerar när en arbetskamrat råkar ut för en olycka genom att läsa vår artikel Ögonolyckor - Ta hand om dina ögon!