Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Påkörningsskydd: gavelskydd och stolpskydd

Skydda dina lagerhyllor och pallställ med hjälp av särskilda påkörningsskydd. Vi erbjuder kraftiga skydd som motstår kollisioner från truckar och andra transportfordon samtidigt som de effektivt skyddar personal och lagrade produkter.

22 produkter

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Filtrera efter :
Brand  
Ampere System(1)
Moravia(3)
PARFLEX(2)
PARTUB(6)
Pris  
Under 600 kr(7)
700 kr - 800 kr(4)
800 kr - 1000 kr(4)
1100 kr - 2400 kr(4)
Över 3900 kr(3)

Varje år sker ett stort antal arbetsolyckor i samband med godshantering i lagerområden. Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter ska lagermiljön anpassas för att undvika skaderisker. Följande är ett utdrag ur AFS 2006:4

"Ett lagerställ som är avsett för varierande laster skall, på väl synlig plats vara beständigt märkt med maxlast per sektion och maxlast per bärplan.”

Det är förbjudet enligt svensk lag att belasta pallställ med en vikt som överstiger tillverkarens anvisningar eftersom dessa då inte är säkra att använda. Överlastade pallställ medför en större rasrisk vid påkörning och eftersom ställen ofta är mycket tungt belastade kan ras orsaka oerhörda skador, både ur materiell och mänsklig synpunkt.

"Om påkörning kan medföra risker skall det finnas påkörningsskydd."

Påkörningsskydd kan hjälpa till att motverka skador som så småningom kan få pallställen att kollapsa. De ser även till att ställen inte rubbas då rörelsen kan få lagrade varor att trilla ner och eventuellt skada personer som befinner sig i närheten.

"Fullastade truckar innebär ofta att föraren har skymd sikt. Detta betyder i sin tur att det lättare uppstår krockar med hyllor och lagerställ. Råkar ställen vara hårt belastade med många varor staplade ovanpå varandra finns en risk för att de börjar svaja och att något rasar och skadar personer i närheten.

Även små skador kan försämra lagerställens lastkapacitet. Det är därför av yttersta vikt att dessa skyddas mot påkörningssakdor. Våra produkter placeras vid ställets hörnstolpar och medför ett både effektivt och hållbart skydd.

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats. Stäng