Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Lockout-stationer och förvaringsskåp

Våra låsboxar ökar säkerheten vid underhållsarbeten som involverar hela arbetslag. När de används på rätt sätt gör de det helt omöjligt att sätta igång utrustningen medan arbete pågår och garanterar därmed maximal säkerhet för alla.

16 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Använd våra låsboxar för att öka säkerheten vid service- och reparationsarbeten som involverar flera personer och/eller flera låspunkter.

Ta till exempel ett arbetslag på 4 personer som ska reparera en brännare. Brännaren i fråga har 10 kranar som alla måste blockeras innan arbetet kan påbörjas. Lockout-processen kan skötas på 2 olika sätt:

1. Varje kran förses med en låsanordning. Denna förses i sin tur med en låsbygel. De 4 medarbetarna låser slutligen fast sina hänglås på låsbygeln. Detta är en säker med inte särskilt effektiv metod som kräver hela 10 låsanordningar, 10 låsklor och 40 hänglås för att låsa brännaren på ett säkert sätt.
2. Varje kran förses med en låsanordning. Varje låsanordning låses med ett hänglås vars nyckel stoppas i låsboxen. Låsboxen låses i sin tur med de 4 medarbetarnas personliga hänglås. Nycklarna till de 10 låsanordningarna går inte att komma åt förrän alla har arbetat färdigt och tagit bort sitt eget hänglås från låsboxen. Denna metod är precis lika säker som den första, men mycket mer kostnadseffektiv. 10 låsanordningar, 14 hänglås och 1 låsbox räcker för att låsa brännaren på ett säkert sätt.

Se våra Låssystem , Låsbyglar och hänglås .