Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Skor för livsmedelsindustrin

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Läs mer om våra arbetsstövlar! I miljöer där man tillagar mat och hanterar oförpackade livsmedel är det extra viktigt att säkerställa god hygien för att undvika matförgiftning. Rätt arbetsutrustning är oumbärlig och innefattar inte enbart kläderna man har på kroppen, utan även skorna man har på fötterna! Våra arbetsstövlar är testade och godkända enligt den europeiska standarden EN ISO 20347 och perfekta inom livsmedelsindustrin.

1 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Arbetsstövlar för livsmedelsindustrin

I miljöer där man förbereder mat och hanterar oförpackade livsmedel (livsmedelsfabriker, restauranger, skolkök, etc.) är det extra viktigt med god personlig hygien för att minska risken för att maten blir förorenad av bakterier, virus och parasiter som kan göra konsumenterna sjuka. För att undvika smittspridning är det därför viktigt att hålla båda händer och arbetskläder rena.

I enlighet med Europaparlamentets och Rådets förordning (EG) nr 852/2004 om livsmedelshygien ska “Alla personer som arbetar på platser där livsmedel hanteras [...] iaktta god personlig renlighet och bära lämpliga, rena och, när det är nödvändigt, skyddande kläder.”

Arbetskläderna får endast användas och förvaras på arbetsplatsen. Detta gäller även skorna man har på fötterna. Egna skodon ska inte användas eftersom de kan föra med sig smuts och bakterier utifrån.

Våra arbetsstövlar besitter flera praktiska egenskaper som gör dem perfekta inom livsmedelsindustrin:
 • De har inga sömmar och skosnören där smuts eller bakterier kan samlas.

 • De är väldigt enkla att rengöra om man till exempel råkar spilla på dem.

 • De har en vattentålig överdel som håller stövlarna torra när man stänker eller spolar vatten på dem.

 • De har en grovmönstrad sula som minskar risken för att halka på våta eller oljiga golv i exempelvis livsmedelsfabriker eller köksområden där det kan finnas stekfett och spilld vätska på golvet.


Vilka krav ställs på skyddsskor EN ISO 20347?

Arbetsstövlar är i princip skyddsstövlar utan tåhätta. Förutom att de inte ger något skydd mot kross- och klämskador har de i övrigt samma skyddsegenskaper som ett par riktiga skyddsstövlar.
Stövlarna är certifierade enligt europastandard EN ISO 20347 vilket innebär att de uppfyller vissa baskrav:
 • De har en antistatisk sula med en elektrisk resistens på <0,1 MΩ - 1 000 MΩ.

 • De har bra tålighet mot bensin- och olja.

 • De har energiupptagning på minst 20 J i hälen som gör att man blir mindre trött när man står upp länge eller går runt mycket.

 • De har en vattenavvisande ovandel med skydd mot vattengenomträngning och vattenupptagning i minst 60 minuter.

 • De har en grovmönstrad yttersula med halkhämmande egenskaper.


Kompletterande produkter

Förutom särskilda skor ingår ofta följande produkter i personalens arbetsklädsel:
 • Hårskydd: håller håret på plats och ser till att inga hårstrån trillar i maten.

 • Skyddshandskar: begränsar spridningen av olika virus och bakterier vid hantering av oförpackade livsmedel.

>>> Se vårt utbud av hårskydd för engångsbruk och livsmedelsgodkända handskar för engångsbruk.

I livsmedelsmiljöer bör endast detekterbara material användas. Skär du dig i handen ska såret därför plåstras om med plåster i detekterbart material som är särskilt utformat för att lätt upptäckas visuellt, men även för att synas i röntgen och metalldetektorer.
>>> Se vårt utbud av detekterbara plåster.

Goda hygienregler minskar risken för matförgiftning och ska iakttas av alla som hanterar och tillagar livsmedel. Påminn personalen om vad som gäller på arbetsplatsen med en av våra skyltar “Tvätta händerna”, “Hårskydd måste användas” och “Skyddsförkläde måste användas”.
>>> Se hela vårt utbud av Skyltar .

Personal som står upp hela arbetsdagen kan få problem med trötta och stela muskler samt ryggsmärtor. För att motverka problemen kan man placera mattor med avlastande egenskaper på golvet.
>>> Se vårt utbud av arbetsplatsmattor.