Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Kabelskydd

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Så väljer du rätt kabelskydd! Kabelskydd är idealiska för skydd av lösa kablar, rör och slangar i samband med tillfälliga byggarbeten, mässor och andra tillställningar. De kan även användas för permanent kabelskydd i exempelvis lager och verkstäder. Skydden förhindrar mekanisk åverkan på elkablarna så att de håller längre, samtidigt som de undanröjer elektriska risker.
Våra kabelskydd är perfekta i trafikerade miljöer och kan användas både inom- och utomhus. Läs guiden nedan för hjälp med att välja rätt produkt!

12 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Kabelskydd

Vi saluför flera olika sorters skydd för kablar: överkörningsskydd, kabelkanaler, kabelbryggor, kabelslangar, etc. I vårt breda sortiment hittar du med största sannolikhet något som passar, oavsett om du behöver ett kabelskydd utomhus eller på kontoret.

Kabelskydden i detta sortimentet är överkörningsbara med fordon och speciellt anpassade för skydd av elkablar i industriella miljöer där det förekommer trafik. De kan även användas utomhus för att skydda grövre kablar, rör och slangar på tillfälliga byggplatser eller mässor, festivaler och andra evenemang. Kabelskydden har en hög belastningskapacitet som gör det möjligt att köra över dem med allt från lite lättare hyllvagnar till palldragare, truckar, bilar och lastbilar. Den enda icke överkörningsbara produkten i sortimentet är kabelskyddet i aluminium. Detta tål inte fordonstrafik men går däremot att köra över med vagnar, plockbord och palldragare.
I motsats till de industriella kabelskydden används sladdskydden för kontor endast inomhus, i områden med gångtrafik. Läs mer om våra kabelskydd för kontorsmiljö.

Så väljer du rätt kabelskydd!

Läs köpguiden nedan för mer information om våra kabelskydd för lager, verkstad och industri samt hjälp att välja rätt.

Kabelskydd för en eller flera kablar

Våra kabelskydd kan användas för att skydda en eller flera kab ar, beroende på hur många kabelspår de har. Vårt lite enklare kabelskydd rymmer till exempel bara en enda kabel medan Defender® COMPACT rymmer så många som 7! Glöm inte att kolla upp hur stora kabelspåren på det valda kabelskyddet är samt mäta diametern på dina kablar innan du beställer, för att vara säker på att de får plats i skyddet.

Kabelskydd för temporär eller permanent installation

Vissa produkter kan användas för permanent kabelskydd medan andra passar bättre för kortvarigt skydd.

Temporära kabelskydd


  • Kabelskydd på rulle: väldigt lättanvänt. Det räcker med att lägga kabelskyddet på marken, rulla ut det och eventuellt kapa det på längden om det skulle behövas.

  • Kabelbrygga med fartdämpande verkan: skyddar kablarna som ligger på marken samtidigt som det får trafiken att sänka hastigheten.

  • Kabelbrygga med hög lastkapacitet: skyddar kablar och slangar på platser med tung trafik. Ligger mycket stadigt på marken tack vare sin höga vikt.


Permanenta och semi-permanenta kabelskydd


  • Ekonomiskt kabelskydd: en prisvärd och effektiv kabelskyddslösning för de flesta miljöer inom- och utomhus.

  • Defender® kabelskydd: mycket praktiska. Försedda med ett slags lock som går att öppna, vilket gör att man när som helst kan komma åt kablarna, utan att plocka isär hela kabelskyddet. Kabelskydden av märket Defender® är, liksom de flesta andra kabelskydd, ihopsättningsbara så att man ska kunna täcka längre sträckor.


Kabelskydd i olika material och färger

Kabelskydden i elastomer är ofta halvhårda (d.v.s. hårda fast ändå inte helt oböjliga), lätta att installera och lättviktiga. De passar bra för kabelskydd utomhus, särskilt vid kortvariga arbeten. Modellerna i gummi och polyuretan är mer bastanta och ofta avsedda för skydd av fler och grövre kablar än övriga modeller. De är mycket tåliga och klarar även tung fordonstrafik.

De flesta kabelskydd är svart/gula vilket gör att de passar extra bra i industriella miljöer och miljöer där det förekommer trafik. Färgen gör att kabelskydden syns på långt håll så att förarna hinner sänka hastigheten i tid. Vissa modeller har till och med reflexer för ännu bättre synlighet i mörkret - ett klart plus i utemiljöer!

Kompletterande produkter - Kabelskydd

Nästan inga av våra kabelskydd behöver fästas i marken utan det räcker med att lägga dem löst på backen. Deras tyngd gör att de ligger stadigt ändå. På glatta underlag kan skydden däremot glida något och på dessa kan man lägga dubbelhäftande tejp under för att få dem att ligga still.

Behöver du en produkt som först och främst sänker trafikens hastighet, men som vid behov även kan användas för att skydda lösa slangar och kablar på marken? Då är vårt Farthinder med 2 kanaler för kablar och slangar samt Farthinder med 1 kanal något för dig!

Vi lagerför ett varierat utbud av produkter för kabelhantering i kontorsmiljöer. Se bland annat våra kabelkanaler, kabelslangar och buntband som används för att samla ihop och skydda kablar och sladdar så att inte trasslar sig eller är i vägen.

Missa inte heller våra produkter för kabelmärkning! Se våra buntband med märkbricka, kabeletiketter för Bradys etikettskrivare och kabeletiketter för egen utskrift med laserskrivare.

Vår kabeltejp är idealisk för temporärt skydd av lösliggande kablar i samband med mindre arbeten (inomhus) som kräver eldrivna verktyg. Tejpen samlar ihop och skyddar lösa kablar på väggen eller marken.