Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Säkerheten på vår hemsida

Seton lägger stor vikt vid allt som har med säkerhet att göra. Säkerheten kring dina personuppgifter är inget undantag: dina personliga uppgifter är i trygga händer hos oss.

Våra samarbetspartners är specialiserade på informationssäkerhet för att kunna garantera ett totalt skydd av dina personuppgifter och din integritet. Dina köp på seton-sakerhet.se är 100% säkra tack vare våra olika säkerhetsfunktioner.

Så skyddar du ditt lösenord

Välj ett säkert lösenord för att undvika att obehöriga personer kommer åt din personliga information. Lösenordet måste vara komplext nog för att inte kunna knäckas. Undvik till exempel att använda ditt förnamn, födelsedatum eller ett ord som härleder från ditt användarnamn.

Här är några tips på hur du ökar säkerheten på ditt lösenord:

  • Använd minst 10 tecken.
  • Blanda olika tecken (versaler, gemener, siffror).
  • Använd speciella tecken (% ! * $).
  • Ha aldrig samma lösenord för olika inloggningar.
  • Låt inte webbläsaren komma ihåg ditt lösenord.
  • Byt lösenord regelbundet.

Ge aldrig ut ditt lösenord till någon annan. Setons policy är att aldrig någonsin fråga dig om det, vare sig via telefon eller e-post.

Skydda din dator

Det är viktigt att alltid logga in från en pålitlig dator. Se till att datorn har ett antivirusprogram och att detta är uppdaterat. Vi rekommenderar dig även att installera en brandvägg. Tänk på att alltid logga ut från din användarsession om du använder någon annan dator än din egen.

Säkra betalningar

Din betalning skickas aldrig någonsin till någon annan server än kortföretagets. Kortföretaget är den enda mottagaren av betalningsinformationen. Det finns alltså ingen risk för att dina kontokortsuppgifter hamnar på villovägar. Alla uppgifter krypteras med säkerhetsprotokollet SSL (Secure Socket Layer).

https-seton
Våra kunders säkerhet är vår förstahandsprioritet
citat

Seton använder sig av säkerhetsprotokollet SSL V3 som krypterar all betalningsinformation. SSL är allmännt utbrett och betraktas som en mycket säker lösning.

 

säkerhet-seton

PCI säkerhetsstandard har som mål att se till att alla som hanterar kontokortsuppgifter gör det på ett sådant sätt obehöriga inte kommer åt uppgifterna. PCI säkerhetsstandard grundades av MasterCard, Visa, American Express, Discover Financial Services samt JCB International och innehåller utförliga instruktioner för hur kortnummer och annan transaktionsinformation ska hanteras. Fysiska dokument och elektronisk media som innehåller kortinformation ska lagras på en säker plats som obehöriga personer inte har tillgång till.

Se upp för nätfiske (phishing)

Nätfiske är en teknik som vissa hemsidor använder för att lura till sig känsliga uppgifter såsom lösenord eller kontokortsuppgifter. Tekniken går ut på att skapa en identisk kopia av ett företags hemsida. Denna ligger dock på nätfiskarens server och all information som besökaren uppger på den falska hemsidan sparas av nätfiskaren.

Nätfisket sker ofta via e-post och det vanligaste scenariot är att en länk till den falska hemsidan skickas ut i ett e-postmeddelande tillsammans med en uppmaning till mottagaren om att denna ska uppdatera eller ändra sina uppgifter. Var mycket noga med vem du ger ut personlig information till.