Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Nödskyltar: ögonduschar och nödduschar

Arbetarskyddsstyrelsens föreskrifter kräver att arbetsplatsens ögon- och kroppsduschar ska vara varselmärkta med skylt som talar om var de finns så att de snabbt kan nås i nödsituationer.

Vi saluför ett komplett sortiment med godkända märkskyltar i alla möjliga material och storlekar. Använd sökfiltren i menyn till vänster för att hitta våra fotoluminescerande produkter.

20 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

En olycka händer så lätt! Minska risken för bestående skador genom att placera ut ögonduschar och nödduschar i närheten av farliga arbetsområden. Duschanordningarna bör kunna nås inom loppet av 10 sekunder. Detta innebär att de bör placeras så nära det farliga området som möjligt och förses med en tydlig märkskylt så att man slipper springa runt och leta efter dem i en nödsituation.

Vad säger lagen?

"Vid alla arbetsställen skall i tillräcklig omfattning finnas utrustning för första hjälpen. Utrustningen skall vara anpassad efter riskerna i verksamheten. Den skall vara varselmärkt med skylt och vara lätt att komma åt." (AFS 1999:7)

Vi erbjuder ett stort antal skyltar och dekaler för markering av ögonduschar och nödduschar. Välj en av de fotoluminescerande modellerna för att garantera maximal synlighet i alla ljusförhållanden. Skyltarna finns i ett flertal olika material och storlekar. Vår materialguide hjälper dig att välja rätt material.

Se vårt sortiment av Ögonduschar och nödduschar och läs vår artikel Ögonolyckor - Ta hand om dina ögon!