Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Påbudskyltar: personlig skyddsutrustning

Skydda dina arbetstagare genom att tillhandahålla lämplig skyddsutrustning och se till att denna används. Våra påbudsskyltar täcker allt från skor till handskar, glasögon och hjälmar.

Skyltarna uppfyller naturligtvis kraven i AFS 2008:13 och ISO 7010.

Produkterna 1-92 av 148

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

  1. 1
  2. 2

Vissa arbetsuppgifter medför direkt fara för arbetstagarnas hälsa och säkerhet. Personlig skyddsutrustning används när riskerna inte kan elimineras med tekniska lösningar eller organisering av arbetet.

Vad säger lagen?

"Arbetsgivaren skall, utan kostnad för arbetstagaren, tillhandahålla den personliga skyddsutrustning som behövs för arbetet." (AFS 2001:3)

Han måste dessutom försäkra sig om att pesonalen använder utrustningen på ett korrekt sätt samt vet vilka risker den ska skydda mot.

Det är viktigt att den personliga skyddsutrustningen är anpassad till arbetsplatsens risker. Detta innebär till exempel att man inte använder en dammfiltermask som skydd mot giftiga gaser eller latexhandskar som skydd vid svetsarbeten. Skyltarna från Specipics produktserie gör det möjligt att ge exakt information om vilken typ av skydd en viss arbetsuppgift kräver. Skriv in sökordet "Specipic" i sökfältet för att se det kompletta utbudet.

Vi ger dig även möjligheten att skapa dina egna påbudsskyltar med valfri symbol och text. Se våra Kundanpassade skyltar och dekaler

Vi saluför skyltar i ett flertal olika material. Behöver du hjälp att välja? Läs vår materialguide.

Vissa varselskyltar har fått ett nytt utseende! Läs mer om europeisk standard EN ISO 7010:2012 som fastställer utformningen av grafiska symboler och varselfärger för säkerhetsskyltar.

Förutom ett stort antal påbudsskyltar säljer vi även Personlig skyddsutrustning . Se våra Andningsmasker , Hörselkåpor och öronproppar , Skyddsglasögon och visir samt Skyddshandskar . Se vår faktabank för djupgående produktinformation och tips på vad du bör tänka på när du köper personlig skyddsutrustning.