Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Markeringsband, rep och tillbehör

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Välj rätt avspärrningsband! Det är viktigt att alltid spärra av och markera tillfälliga arbetsområden för att skydda både allmänheten och folk som arbetar där. Våra avspärrningsband är det självklara valet när man behöver spärra av, hägna in och markera lågriskområden. De är betydligt billigare än vissa andra avspärrningsprodukter och gör det möjligt att spärra av även större områden. De går snabbt att sätta på plats och snabbt att plocka bort när arbetet är färdigt.

Vi säljer ett stort antal plastband för engångsbruk och återanvändbara textilband med eller utan text, varav ett som går att specialbeställa med personligt tryck.

23 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Avspärrningsband - en produkt med många användningsområden

I enligthet med Arbetarskyddsstyrelsens föreskrifter om byggnads- och anläggningsarbete ska alla riskområden ha något slags inhägnad som hindrar allmänheten och obehöriga arbetstagare från att komma in där. På byggplatser där risken för olyckor bedöms som liten räcker det ofta med vanliga avspärrningsband.

Avspärrningsband är ett prisvänligt alternativ till de mer klassiska avspärrningsstaketen och avspärrningsnäten. De gör det möjligt att snabbt och till låg kostnad spärra av, hägna in eller avgränsa större områden och är perfekta i flera olika sammanhang:

  • För att stänga av farliga eller förbjudna områden vid byggnads- och anläggningsarbeten.
  • För att märka ut rutter vid idrottsevenemang, mässor och andra event.

Välj rätt avspärrningsband

Band i olika färger

Avspärrningsbandens färg med röd/vita eller gul/svarta ränder signalerar förbud och fara och visar att området bakom inte får beträdas. För platser som behöver spärras av, men där det inte finns någon omedelbar fara för liv och hälsa går det bra att använda enfärgade markeringsband. Dessa är perfekta för att märka föremål eller spärra av områden både inom- och utomhus.

För ökad säkerhet på platser där det förekommer trafik rekommenderar vi dig att satsa på en av våra reflekterande avspärrningsband. Bandens reflekterande, vita ränder lyser upp när de träffas av fordonens strålkastarljus vilket gör att avspärrningen syns i alla lägen.

Band med eller utan text

Avspärrningsband med text

De flesta associerar bandens röd/vita och gul/svarta färg med “fara”, “stopp” eller “håll dig undan” men ibland är det inte tillräckligt för att få folk att respektera avspärrningen. I dessa fall kan man använda band med text som klart och tydligt talar om att det avspärrade området är ett arbetsområde och att detta inte får beträdas av utomstående personer. Våra avspärrningsband kan fås med följande texter (klicka här för att skapa egna band med andra texter):

Ska du använda avspärrningsbanden vid ett sportevenemang, mässa eller annan tillställning? I sådana fall kan vi specialdesigna dem med egna färger och personligt tryck åt dig. Skapa och beställ dina skräddarsydda band online eller ring kundtjänst för personlig service.

Band för engångsbruk eller flergångsbruk

Skipper™ kontopp med utdragbart avspärrningsband

De flesta av våra avspärrningsband är gjorda av tunn plast som inte lämpar sig för återanvändning, men vi har även en del produkter som går att använda flera gånger, såsom exempelvis våra avspärrningsband i plastväv, avspärrningsrep och industriella avspärrningsband.

Ett annat återanvändbart avspärrningsband är vår storsäljare Skipper™. Skipper™ avspärrningsband är perfekt när man temporärt behöver spärra av mindre områden i samband med konstruktionsarbeten, vägarbeten och diverse underhållsarbeten inom- och utomhus. De olika tillbehören gör det möjligt att fästa bandet på allt från vägkoner och stolpar till släta ytor i glas och metall vilket ger oändliga möjligheter att skapa funktionella och säkra avspärrningar. Läs mer om Skipper™ avspärrningssystem här.

Kompletterande produkter - Avspärrningsband

Använd vår bandavrullare för att hålla avspärrningsbanden prydligt upprullade och se till att de inte trasslar ihop sig.

Plastbanden kan knytas runt träd och stolpar eller hängas på vårt särskilda spett som enkelt sticks ner i marken. Är marken för hård för att det ska gå att sticka ner spettet kan de även hängas på en av våra mobila avspärrningsstolpar.

Vi saluför ett brett utbud av skyltar för markering av arbetsområden dit allmänheten inte har tillträde. Se vårt urval av skyltar "tillträde förbjudet" . Hittar du inte riktigt vad du är ute efter kan vi även specialtillverka dina skyltar med valfritt piktogram och text. Beställ skyltarna online eller kontakta oss för ytterligare information.

Personer som utför arbete på eller intill en väg ska skyddas så att de kan genomföra sitt arbete i säkerhet. Detta innebär bland annat att de ska bära varselkläder för att synas ordentligt, särskilt i mörker, regn och dimma. Dessutom ska farten på passerande fordonstrafik hållas nere med hjälp av farthinder eller andra hastighetsdämpande åtgärder (avsmalnande körfält, S-kurvor med liten radie, sidoförflyttning av trafiken, etc.) och skyltar som anger den maximalt tillåtna hastigheten.