Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Förbudsmärken

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Läs vår köpguide för hjälp att välja rätt skylt! Signalera på ett klart och tydligt sätt gällande trafikförbud med hjälp av våra förbudsmärken. Märkena används på bland annat parkeringar och enskilda vägar för att öka säkerheten för trafikanterna.

Vi saluför trafikskyltar i olika material, storlekar och utföranden för stolp- eller väggmontering. Våra praktiska skyltstolpar, stolpfästen och fästanordningar gör att de går att installera nästan överallt!

2 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Vanliga frågor & svar - Förbudsmärken

Förbudsmärken är oumbärliga för säkerheten i trafiken. De talar om vad man inte får göra i trafiken och gäller normalt från stället där märkena sitter till nästa korsning, om inget annat anges.

Våra förbudsmärken är perfekta på enskilda vägar samt parkeringar i anslutning till affärscentra, industrianläggningar, konferens-, hotell och företagsanläggningar, etc. De är däremot inte godkända för användning på allmänna vägar.

Vad är skillnaden mellan plana och kantbockade skyltar?

De plana trafikskyltarna är helt platta baktill och saknar den monteringslist som de kantbockade skyltarna har. Skyltarna passar bäst för väggmontering men kan även stolpmonteras. De kantbockade trafikskyltarna ser ut som de plana skyltarna förutom ovan nämnda monteringslist som sträcker längs med hela ytterkanten. De går enbart att montera på stolpe.

Samtliga skyltar är belagda med en retroreflekterande folie från 3M för maximal synlighet i dimma, regn och mörker.

Hur monteras skyltarna?

Som vi nämnt tidigare går de plana trafikskyltarna att montera på både stolpe och vägg medan de kantbockade trafikskyltarna endast går att montera på stolpe.

De plana trafikskyltarna stolpmonteras med hjälp av Skenor för plana skyltar och speciella Skyltfästen för plana skyltar . Behöver du montera skyltarna på belysningsstolpar eller andra stolpar med annorlunda form eller extra stor/liten diameter? I sådana fall har du 2 val:
  • Montering med skenor + fästmodul + spännband: skenorna klistras fast på skyltens baksida, fästmodulen sätts i sin tur fast i skenorna och slutligen dras spännbandet genom hålen på fästmodulen och dras åt för hand eller med hjälp av ett särskilt Spännverktyg .

  • Montering med skenor + slangklämmor: skenorna klistras fast på skyltens baksida, sedan dras slangklämmorna genom hålen på skenorna och stramas åt tills de sitter stadigt.


Väggmontering sker med skruvar eller andra fästen. Observera att skyltarna inte har några färdiga skruvhål. Dessa får man borra själv om de behövs.

De kantbockade trafikskyltarna är mycket enkla att montera på stolpe med hjälp av speciella Skyltfästen för kantbockade skyltar . Dessa hakas fast direkt i monteringslisten på skyltens baksida. Varje stolpe kräver minst 2 skyltfästen för att skylten ska få en ordentlig stadga och mycket stora skyltar kan behöva fästas på fler än 1 skyltstolpe.

Jag hittar inte förbudsmärket jag letar efter i ert sortiment. Går det att specialtillverka?

Ja. Vi är specialister på måttbeställda skyltar och kan kundanpassa dina förbudsmärken med valfri text. Skapa och beställ märkena online med hjälp av vårt designverktyg Seton Creator! Se även våra kundanpassade varningsmärken.

Kompletterande produkter - Förbudsmärken

Vägmarkeringar används för det mesta ihop med trafikskyltar för att varna och vägleda trafikanterna i olika trafikmiljöer. Vi erbjuder flera kompletta lösningar som gör det enkelt att skapa tydliga och hållbara markeringar på asfalt, gatsten och oljegrus. Se hela sortimentet.

Hjälper det inte med en hastighetsskylt för att få folk att respektera hastighetsbegränsningen? Lägg ut ett av våra farthinder på vägen för att tvinga förarna att sänka hastigheten.

Använd våra trafikbommar, ihop med en skylt för att begränsa tillträdet till privata områden.