Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Påbudsmärken

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Läs vår köpguide för hjälp att välja rätt skylt! Påbudsmärken är samma sak som uppmaningar som man måste följa. De är oumbärliga i trafiken där de används för att påminna trafikanterna om viktiga trafikregler och öka framkomligheten och säkerheten för alla väganvändare.

Märkena kännetecknas av sin typiska blå/vita färg, enkla symbol och runda form. De kan fås i olika material, storlekar och utföranden beroende på om de ska sitta på en stolpe eller en vägg. Våra praktiska skyltstolpar, stolpfästen och fästanordningar gör att de går att installera nästan överallt.

13 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Köpguide - Påbudsmärken


Påbudsmärken är oumbärliga för ett smidigt trafikflöde på högfrekventerade platser, särskilt vid korsningar och utfarter.

Märkena innehåller en viss uppmaning som MÅSTE följas. De kan till exempel användas för att ange påbjuden körriktning, påbjuden körbana eller upplysa om vilken typ av trafik som är tillåten på den avsedda vägen. Påbudet gäller från stället där märkena sitter till nästa korsning, om inget annat anges.

Våra påbudsmärken är perfekta på enskilda vägar samt parkeringar i anslutning till affärscentra, industrianläggningar, konferens-, hotell och företagsanläggningar, etc. De är däremot inte godkända för användning på allmänna vägar.

Olika modeller för olika användningsområden

Vi saluför ett antal påbudsmärken i olika storlekar, material och utföranden för olika användningsområden. Nedan kan du läsa mer om de olika modellerna och få hjälp med att välja en skylt som passar dina behov.

Samtliga skyltar är belagda med en retroreflekterande folie från 3M för maximal synlighet i dimma, regn och mörker.

Skyltar för stolp- eller väggmontering

Klassiska trafikskyltar som kan fästas på antingen vägg eller stolpe, beroende på modell.

De plana trafikskyltarna är helt platta baktill och saknar den monteringslist som de kantbockade skyltarna har. Skyltarna passar bäst för väggmontering men kan även stolpmonteras med hjälp av Skenor för plana skyltar och speciella Skyltfästen för plana skyltar . Behöver du montera skyltarna på belysningsstolpar eller andra stolpar med annorlunda form eller extra stor/liten diameter? I sådana fall har du 2 val:


De kantbockade trafikskyltarna är mycket enkla att montera på stolpe med hjälp av speciella Skyltfästen för kantbockade skyltar . Dessa hakas fast direkt i den bockade monteringslisten som sträcker sig längs med skyltarnas ytterkant. Varje stolpe kräver minst 2 skyltfästen för att skylten ska få en ordentlig stadga och mycket stora skyltar kan behöva fästas på fler än 1 skyltstolpe.

Skyltstolparna finns i flera olika höjder, upp till 3,5 meter, och går att anpassas till de flesta situationer. Det är nämligen väldigt viktigt att skyltarna installeras på lämplig höjd, i ett läge där de syns ordentligt och med hänsyn till eventuella hinder utmed med vägen.

Skyltar med fjädrande fäste

Den främsta fördelen med våra vägskyltar med fjädrande fäste är att de inte skadar fordonen vid eventuella krockar eftersom den flexibla fästanordningen får dem att vika sig vid påkörning. Skyltarnas låga höjd gör att de inte syns på lika långt avstånd som de stolpmonterade modellerna, men på platser där hastigheten är väldigt låg spelar detta inte så stor roll - förarna hinner ändå reagera på skyltarna.

Kompletterande produkter - Påbudsmärken


Hittar du inte det du letar efter? Varför inte beställa en kundanpassad skylt? Se våra kundanpassade förbudsmärken och kundanpassade varningsmärken.

Vägmarkeringar används tillsammans med trafikskyltar för att varna och vägleda trafikanterna i olika trafikmiljöer. Vi erbjuder flera kompletta lösningar som gör det enkelt att skapa tydliga och hållbara markeringar på asfalt, gatsten och oljegrus. Se hela sortimentet.

Undvik bilar som står parkerade lite hur som helst genom att sätta upp parkeringsskyltar som tydligt visar var man får och inte får ställa bilen. Se vårt utbud av P-skyltar för markering av reserverade P-platser (personer med funktionsnedsättning, kunder, besökare, etc.).