Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Soptunnor

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Läs mer om våra soptunnor & sopkärl för sopsortering! Sopsortering är viktig både ur rättslig, miljömässig och ekonomisk synpunkt. Genom noggrann sopsortering kan man dels ta hand om farliga ämnen på ett säkert sätt, dels återvinna vissa material till nya produkter. Ju nogare man är med att hålla isär olika sorters avfall, desto lättare blir det att återvinna dem.

Hjälp folk att sortera rätt med våra praktiska sopkärl i olika färger och storlekar! Läs vår guide nedan för att få hjälp med att välja en lämplig lösning för just din verksamhet.

2 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Soptunnor för sopsortering

Därför ska du sortera dina sopor


1. Det är en skyldighet enligt lagen
Visste du att en del sorters avfall enligt lag måste sorteras innan de slängs? Alla (både privatpersoner och verksamhetsutövare) som ger upphov till avfall är skyldiga att se till att det hanteras enligt gällande regler.
2. Det är viktigt ur miljösynpunkt
Sopor innehåller både farliga och värdefulla ämnen. Genom att sortera sitt avfall gör man det möjligt att ta hand om farlig ämnen på ett sätt som är säkert för både människor och miljö samtidigt som man kan ta vara på värdefulla ämnen som går att återanvända flera gånger eller återvinna för att skapa nya produkter.
3. Det kostar mindre
Det är inte kommunen, utan den enskilde verksamhetsutövaren, som ansvarar för att allt så kallat versamhetsavfall hanteras på rätt sätt. Sköts inte källsorteringen som den ska kan det komma att kosta mycket pengar - osorterat avfall är nämligen betydligt dyrare att bli av med än sorterat avfall.

Hos Seton hittar du en mängd olika lösningar för sortering av verksamhetsavfall!

När det kommer till köp av en avfallsbehållare är det viktigt att titta på hur avfallshanteringen fungerar på arbetsplatsen. Vilken typ av avfall behöver man kunna slänga? Hur mycket rör det sig om? Beroende på typ och mängd finns det vissa typer av avfallskärl som passar bättre än andra. Likaså styr typen av avfall i viss mån vilken volym som krävs på avfallsbehållarna. Papper och kartong tar till exempel mer utrymme än matrester, plastmuggar med mera och kräver därför större behållare.

Vi säljer sopkärl på hjul med en volym från 120 liter till 770 liter. De mindre modellerna passar små företag som genererar en liten mängd avfall medan de större modellerna är perfekta i större verksamheter med mycket personal eller dagliga besökare/kunder.

För att slippa ha en stor och klumpig soptunna ståendes mitt i lokalen är det ofta önskvärt att ha flera mindre avfallsbehållare inomhus där man kan slänga avfallet innan man tömmer det i de större soptunnorna utomhus. Läs mer om våra olika avfallsbehållare nedan.

För att få ut så mycket som möjligt av sopsorteringen är det viktigt att se till att soporna hamnar på rätt ställe! Hjälp folk att sortera rätt genom att exempelvis använda sopsorteringskärl i olika färger. Med hjälp av särskilda färgkoder kan man göra det lättare att se vilket avfall som hör hemma var. Man kan även klistra miljödekaler (glas, papper, kartong, matrester, etc.) på kärlen för att undvika att avfallet hamnar fel.

Soptunnor för matavfall och brännbart avfall

Våra soptunnor med lock är perfekta för uppsamling av matrester och brännbart avfall. Locket hindrar obehagliga lukter från att sprida sig och ser till att fåglarna inte kommer åt soporna.

För uppsamling av avfallet inne i företagets lokaler rekommenderar vi en av följande avfallsbehållare:
Slim Jim® avfallsbehållare, 15 till 90 liter
Pedalhink, 27 till 152 liter
Soptunna med pedal, 60 liter

Se även våra särskilda behållare för plastmuggar - den perfekta lösningen för att se till att muggarna inte hamnar i papperskorgen intill skrivbordet tillsammans med returpappret.

Soptunnor för glasflaskor eller pantburkar

Våra smarta soptunnor för glas och burkar har ett liten, gummiklädd öppning mitt på locket. Denna minskar risken för att annat slags skräp hamnar i behållaren och minskar också risken för att skada sig på glaset.

Soptunnor för förpackningar, tidningar och papper

Våra riktigt stora soptunnor är perfekta för uppsamling av kartonger och papper som ofta tar mycket plats och snabbt fyller mindre behållare. De stora locken gör det enkelt att slänga kartongerna utan att behöva vika ihop dem flera gånger för att de ska få plats.

För uppsamling av avfallet inne i företagets lokaler rekommenderar vi en av följande avfallsbehållare:
Sopsorteringskärl, 50 liter
Papperskorg för återvinning 26,6 liter
Paket med 4 papperskorgar för återvinning

Lösningar för att förebygga nedskräpning utomhus

Visste du att det är förbjudet enligt lag att skräpa ner utomhus på platser som allmänheten har tillträde eller insyn till och att personer som gör sig skyldiga till nedskräpning kan komma att dömas till böter eller fängelse i högst ett år?

Hjälp folk att hålla rent omkring sig med hjälp av våra praktiska produkter.

Papperskorgar

Det bästa sättet att undvika nedskräpning på är att placera ut papperskorgar på strategiska ställen. Vi saluför en mängd olika papperskorgar för privata verksamheter och offentliga utomhusmiljöer. Alla våra produkter är gjorda av väderbeständiga material som tål tuffa tag och är perfekta på platser där det rör sig mycket folk. Se vårt sortiment av papperskorgar.

Sopsäckshållare

Säckhållare är en bra lösning på väldigt folkrika platser där det genereras mer skräp än på de flesta andra platser (exempelvis tågstationer, flygplatser och parkeringar). Säckhållarna används nämligen ihop med sopsäckar som rymmer hela 110 liter (betydligt mer än vanliga papperskorgar) vilket gör att de behöver tömmas mer sällan. Se vårt sortiment av sopsäckshållare.

Askkoppar

Cigarettfimpar är det absolut vanligaste skräpet på våra gator och torg och man räknar med att det slängs runt 1 miljard fimpar på marken varje år. Fimparna är inte bara missprydande, utan även skadliga för djur och natur. Slipp fimpar på marken genom att uppmuntra folk att slänga dem i en av våra askkoppar istället. Vi saluför ett stort antal askkoppar för allt från privata verksamheter till publika platser. Se vårt sortiment av askkoppar.