Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Soptunnor

Håller dina utomhusområden skräpfria med hjälp av våra papperskorgar. Papperskorgarna är försedda med en askkopp upptill för att du även ska slippa cigarettfimpar på marken. Papper, tomburkar och annat skräp som hamnar bredvid papperskorgen plockas enkelt och ansträngningslöst upp med vår skräpplockare.

2 produkter

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Filtrera efter :

Skräp finns överallt där det finns människor. Ekvationen är enkelt: ju fler människor - desto mer skräp. I tätorter skräpas det ner allra mest vid stora samlingsplatser så som torg och utanför caféer och snabbmatställen.

Statistiska Centralbyråns medborgarundersökning visar att den allra vanligaste orsaken till att folk slängt skräp på marken var att detta ändå var komposterbart. Den näst vanligaste anledningen är det inte fanns någon papperskorg i närheten eller att denna var full. En annan viktig orsak uppges vara att området redan är nedskräpat. Skräp föder alltså skräp. Folk gör sig inte besväret att leta upp en papperskorg eftersom de inte ser meningen med att hålla området rent när ingen annan gör det.

Nedskräpade miljöer upplevs som otrevliga och otrygga och det finns ett sammanhang mellan nedskröpning och klotter/skadegörelse.

Cigarettfimpen är sveriges i särklass vanligaste skräp och står för cirka två tredjedelar av allt skräp som lämnats kvar på marken. Ungefär en miljard fimpar kastas årligen på våra gator och torg.

Insatser för att städa upp skräpet kostar kommun och skattebetalare oerhörda summor varje år. Förutom att kosta pengar och misspryda våra städer kan det även skada natur och djur.

Utrusta dina utomhusmiljöer med papperskorgar och askkoppar och Håll Sverige Rent! Ju fler skräpbehållare som finns, ju mindre är risken att skräpet kastas på backen.

Se även våra Askkoppar och Utrustning för park och stadsmiljö .


Källa: www.hrs.se

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats. Stäng