Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Vindvisare

Vindstrutar är en mycket praktisk lösning för att mäta vindens riktning och styrka på motorvägar, broar och andra trafikerade områden som utsätts för kraftiga vindstyrkor samt trafikflygplatser och sevesoklassade industrianläggningar där de är obligatoriska. Våra produkter uppfyller kraven från ICAO för en garanterad tillförlitlighet.

5 produkter

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Filtrera efter :

Vindstrutar ger mycket exakt information om vindens riktning och styrka i öppna områden. De placeras ofta längs med vägar eller på broar med starkt varierande vindar. De är obligatoriska på trafikflygplatser och industriområden där det finns risk för utsläpp av hälsofarliga ämnen.

Själva struten består av 5 ringar, varav 3 röda och 2 vita. När den fylls med luft blåses den upp. Varje färgat band motsvarar en vindhastighet på 5 knop (cirka 9 km/h). Genom att titta på hur struten hänger kan man få en uppskattning om vindriktning och vindhastighet.

Vissa av våra vindstrutar uppfyller kraven från ICAO (International Civil Aviation Organization eller Internationella Civila Luftfartsorganisationen som den heter på svenska):

Struten
- roterar fritt runt masten
- indikerar rätt vindstyrka +/- 5° vid 3 eller mer knop
- är helt uppblåsta vid 15 knop
Masten
- tål vindstyrkor upp till 75 knop utan att gå sönder
- går att knäcka
-orsakar minsta möjliga skada om den träffas av ett flygplan

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats. Stäng