Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Trafikspärrar

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Lär dig mer om våra trafikbommar! Vägbommar är perfekta när man vill skydda tillträdet till privata och offentliga platser. Bommarna fälls upp eller ner för att släppa förbi eller stoppa de ankommande fordonen och man behöver antingen en nyckel eller fjärrkontroll för att kunna öppna dem. På detta sätt kan man enkelt undvika att obehöriga fordon får tillträde till platsen.

Vi saluför 2 olika sorters vägbommar, manuella och fjärrstyrda, och innan du väljer en av dem bör du ställa dig själv följande frågor för att vara säker på att du väljer rätt. Var ska vägbommarna installeras? På en plats med mycket eller lite trafik? Är det viktigt för trafikflödet med en snabb öppning?
På platser där trafiken är mindre frekvent förekommande räcker det ofta med en manuell trafikbom, medan en fjärrstyrd modell rekommenderas på platser med mycket trafik.

4 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Vägbommar

Var och när används vägbommarna?

Vägbommar är perfekta för tillträdeskontroll vid infarten till bland annat parkeringar, industriområden, offentliga anläggningar och privat mark. De gör att man har koll på vilka fordon som kör in eller ut från platsen fastän att den inte är bemannad. Bommarna släpper endast förbi behöriga personer (d.v.s. personer med tillgång till fjärrkontroll eller nyckel) och stänger ute personer som inte har något på platsen att göra. På så sätt slipper man betala vakter för att sköta det jobbet.

Vägbommar är perfekta för områdesskydd och kan användas i flera olika slags miljöer:
  • Vid infarten till privata och offentliga verksamheter för skydd mot obehörig parkering, inbrott, stöld och skadegörelse.

  • Vid infarten till privatägda vägar för att stänga av dem för motordrivna fordon. Enligt Allemansrätten har väghållaren rätt att bestämma vem som får köra på vägarna och kan besluta att helt förbjuda fordonstrafik. Om vägbommar, vägggrindar eller andra trafikhinder används för att stänga av vägen bör dessa kompletteras med ett vägmärke “förbud mot trafik med fordon”.


Vilken typ av vägbom passar mig bäst?

Vi säljer två olika typer av trafikbommar: automatiska och manuella. Vilken typ som passar bäst beror bland annat på på hur stor budget man har, hur trafikerad platsen är, etc.

Både våra automatiska och manuella bommar är försedda med reflekterande, röda ränder för ökad synlighet och minskad påkörningsrisk när det är mörkt ute. En annan sak de har gemensamt är att de båda är så kallade lyftbommar. Lyftbommar har flera viktiga fördelar framför vridbommar:
  • Man behöver mindre fritt utrymme runtomkring eftersom bommen öppnas uppåt och inte åt sidan.

  • Man kan köra hela vägen fram till bommen och slipper stanna flera meter innan för att den ska gå att öppna.

  • Man slipper backa bilen för att öppna bommen om man råkar köra för nära inpå.


Automatiskt styrda bommar

Fjärrstyrda vägbommar är en utmärkt lösning för att motverka intrång till en viss plats. De är perfekta för tillträdeskontroll i högfrekventerade områden där det är viktigt med en snabb öppning för att undvika bilköer.
Bommarna styrs med hjälp av en fjärrkontroll vars räckvidd på 12 meter gör att man kan lyfta dem på avstånd så att de redan är uppe när man kommer fram med bilen. De är utrustade med solcell och fungerar helt utan el och går därför att installera även på platser som ligger avsides och inte kan anslutas till elnätet.

Manuellt styrda bommar

Manuella vägbommar är en bra lösning när man vill stänga ute trafik som inte har något på platsen att göra. De är perfekta i mindre trafikerade områden där få fordon passerar och där en snabb öppning inte behövs för att bibehålla trafikflödet.
Bommarna kräver nyckel för att låsas upp och kan förses med ett Hänglås med trekantsnyckel för extra säkerhet. De går lätt att höja och sänka tack vare inbyggda motvikter och en spänningskabel (endast de längre modellerna) som gör att de inte blir för tunga att hantera.

Kompletterande produkter - Vägbommar

Sätt upp en övervakningskamera vid infarten eller ingången till dina lokaler för att skrämma iväg eventuella inbrottstjuvar och glöm inte att sätt upp en skylt som informerar om att området är videobevakat, i enlighet med nya Dataskyddsförordningen (GDPR).
>>> Se vårt utbud av Övervakningsskyltar
>>> Se även våra Kameraattrapper

Behöver du en lösning för tillträdeskontroll i inomhusmiljö? Vi saluför ett antal passersystem som skyddar allt från nödutgångar till vanliga dörrar och gör att man kan hålla koll på vem som tar sig in och ut ur arbetsplatsens lokaler.
>>> Se hela sortimentet av Dörrlås, dörrstängare och Dörrlarm

Våra trafikpollare är perfekta för att stänga av trafiken överallt där man inte vill ha bilar och andra fordon som kör runt, särskilt på platser anpassade för fotgängare (t.ex. torg, entréer, köpcentra).
>>> Se alla våra Trafikpollare