Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Papperskorgar för offentlig miljö

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Olika slags papperskorgar för olika platser Papperskorgar är ett måste i vilken utomhusmiljö som helst. Ju fler papperskorgar som finns, desto mindre är risken att skräpet kastas på backen.

Vi saluför en mängd olika papperskorgar för offentlig utomhusmiljö. Samtliga modeller är gjorda av väderbeständiga material som tål tuffa tag och är perfekta på platser där det rör sig mycket folk. För att hjälpa dig att välja den skräpbehållare som bäst svarar mot dina behov har vi satt ihop en snabbguide som tar dig igenom de olika modellerna samt deras respektive för- och nackdelar. Läs mer om våra klassiska papperskorgar, papperskorgar med inbyggd askkopp och säckhållare.

23 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Papperskorgar för offentlig miljö

Skräp finns överallt där det finns människor. Ju fler människor - desto mer skräp. Våra papperskorgar för offentlig utomhusmiljö hjälper till att hålla rent och skräpfritt runt om i staden. Papperskorgarna är gjorda av väder- och UV-beständiga material och är utformade för att tåla skadegörelse. Detta gör dem perfekta på bland annat skolgårdar, fritidsgårdar, gator, torg och andra platser där det rör sig mycket folk.

Olika modeller för olika platser

Klassiska papperskorgar

Finns med eller utan tak. Modellerna utan tak passar bäst på platser som är skyddade från regn medan papperskorgarna med tak kan användas överallt. Taket begränsar risken för att soppåsen ska fyllas med regnvatten eller snö samtidigt som det gör det svårare för fåglarna att komma åt matrester och övrigt skräp.

Papperskorgar med inbyggd askkopp

Perfekta utanför byggnadens entré där man måste fimpa innan man går in. Ser till att folk inte slänger sina cigarettfimpar på marken.
För den som inte intresserad av en papperskorg med inbyggd askkopp har vi även ett flertal papperskorgar med inbyggt fimpgaller. Fimpgallret används för att släcka fimparna innan man slänger dem i papperskorgen tillsammans med övrigt skräp. Fördelen med denna typen av papperskorg är att den går snabbare att tömma eftersom allt skräp kastas i en och samma behållare. Nackdelen är att det kan börjar brinna i papperskorgen om man inte är noga med att släcka fimparna ordentligt innan man slänger dem.

Säckhållare

Ett budgetvänligt alternativ som passar bra i de flesta utemiljöer. Säckhållarna används ihop med 110-liters soppåsar och rymmer betydligt mer skräp än de flesta papperskorgar. Detta gör dem perfekta på folkrika platser såsom stationer, flygplatser och parkeringar. Välj en av modellerna med lock för att stoppa obehaglig lukt från att sprida sig från soporna och hindra soppåsen från att fyllas med vatten när det regnar.

Hundpåsstationer

Placeras ut vid grönområden och andra platser där folk ofta rastar sina hundar. Låter hundägarna hämta gratis påsar och ger dem inga ursäkter för att inte plocka upp efter sina hundar.

Olika fästmetoder


Papperskorgarna fästs på olika sätt, beroende på modell.
  • Mark: vissa papperskorgar placeras löst på marken medan andra låses fast för att förhindra stöld och skadegörelse.

  • Vägg: höjden på papperskorgarnas skräpinkast bör vara anpassat så att barn och rullstolsburna personer når ordentligt. Våra vägghängda papperskorgar är perfekta ur tillgänglighetssynpunkt eftersom de kan placeras på vilken höjd som helst.

  • Stolpe: en del papperskorgar går att montera på stolpe med hjälp av särskilda slanglämmor. I vissa fall måste man använda en stolpe som är speciellt anpassad till papperskorgen, annars går det bra att använda en redan befintlig pollare eller skyltstolpe.


Kompletterande produkter

Ta hand om återvinningsbart avfall på ett miljöriktigt sätt med hjälp av våra soptunnor och sopsorteringskärl. Färgerna gör det möjligt att skilja på olika avfallstyper och på så vis underlätta sorteringen.

Behöver du tåliga papperskorgar för skolor och lokaler med förhöjd skadegörelserisk? Se våra brandsäkra papperskorgar. Dessa har ett speciellt lock som kväver lågorna och gör att elden slocknar av sig själv.

Cigarettfimpar är Sveriges i särklass vanligaste skräp och står för cirka två tredjedelar av allt skräp som lämnas kvar på marken. Fimparna är inte bara missprydande, utan även skadliga för djur och natur. Placera ut askkoppar på strategiska ställen för att undvika att folk slänger sina cigarettfimpar lite varsomhelst.