Uppgradera din webbläsare och dra nytta av moderniserade verktyg, snabbare laddningshastigheter och bättre säkerhet. Uppgradera på mindre än fem minuter med Chrome, Firefox, Safari, Edge.

Kallasfalt

Behöver du hjälp? Vanliga frågor & svar: kallasfalt richcontent_idea
Mindre hål, sprickor och ojämnheter i vägen går snabbt att laga med kallasfalt. Du slipper på detta vis renovera ett helt område, vilket sparar både tid och pengar.
Vår reparationsasfalt är en sorts färdigblandad asfalt på burk som används för att fylla ut och reparera potthål och tjälsprickor. Den fungerar utmärkt i trafiktäta områden och dess korta härdningstid gör att trafiken kan återupptas nästan omedelbart!
Läs mer om vår reparationsmassa och hur den används för att reparera asfalt lite längre ner på sidan.

4 produkt(er)

Filtrera Sortera
  1. Kallasfalt

    Kallasfalt

    680,00 kr
    Per: Burk
  2. Handstöt och handtag

    Handstöt och handtag

    Från 190,00 kr till 790,00 kr
    Per: Styck
  3. Paket med 3 burkar kallasfalt + 1 handstöt

    Paket med 3 burkar kallasfalt + 1 handstöt

    (1)
    1 680,00 kr
    Per: Paket
  4. Paket med handstöt + handtag

    Paket med handstöt + handtag

    840,00 kr
    Per: Paket

Kallasfalt: en praktisk lösning för att laga asfalt

Vad används kallasfalt till?

Kallasfalt (reparationsasfalt) är en bituminös massa av halvsyntetiskt stenkol avsedd att laga sprickor, potthål och tjälskott i betong, oljegrus och asfalt. Den kan även användas för att jämna ut hjulspår.

Vår reparationsasfalt är mycket trafiktålig och speciellt avsedd för att laga skadade asfaltsytor i hårt trafikerade områden (vägar, trottoarer, parkeringar, etc.). Kallasfalten gör det möjligt för vem som helst att snabbt fylla ut och reparera sprickor, hål och ojämnheter i underlaget för minsta möjliga störning av trafiken.

Varför är det viktigt att laga hål i asfalt?

Det finns flera bra anledningar till varför man utan dröjsmål bör laga skador i vägen:

Potthål i asfalt

Hål i vägen minskar trafiksäkerheten

Hål i vägen (även små hål) kan vara farliga framförallt för motorcyklar, mopeder och cyklar då de medför en ökad risk att köra omkull. De leder dessutom till en ökad snubbelrisk för gångtrafikanter.

Hål i vägen blir bara större och större om de inte åtgärdas

När det bildas sprickor i asfalten bör man göra något åt dem så fort som möjligt, annars kommer de bara att fortsätta växa och efterhand förvandlas till hål. Detta beror på att regnvatten rinner ner i sprickorna och försvagar asfaltsytans bärförmåga. När fordonen sedan kör på den försvagade asfalten blir sprickorna bara större och större. Så småningom lossnar bitar av asfalten och sprickorna blir istället till hål.

Hål i vägen ger trafiklinjer och parkeringslinjer av sämre kvalitet

För att åstadkomma bra resultat när man målar linjer på underlag i asfalt och betong är det viktigt att dessa är i gott skick. Den flytande målarfärgen kommer annars att rinna ner i håligheterna vilket ger en ökad färgåtgång och knaggliga linjer med försämrad synlighet.

Hål i vägen drar ner helhetsintrycket av området

Ett trevligt välkomnande börjar redan vid infarten! Därför är det viktigt att inte försumma företagets parkering och utemiljöer. Vägar fulla av hål ger ett dåligt intryck av området och signalerar bristande skötsel och underhåll. Genom att hålla vägen i gott skick hjälper du till att bygga en positiv företagsimage.

Vad kan man själv göra för att förebygga potthål i asfalt?

Sprickor i vägen förvandlas lätt till potthål på vintern. Vid minusgradiga temperaturer fryser nämligen vattnet i sprickorna till is. Och isen utvidgar sprickorna ännu mer, vilket får asfalten att pressas bort och lossna när bilarna kör på den. Hinner man inte laga sprickorna inför vinterns ankomst kan man istället begränsa skadornas omfattning med hjälp av vägsalt som förhindrar isbildning.

Vad kostar det att laga asfalt med kallasfalt?

Att laga asfalt själv kostar alltid mindre än att ta in ett företag som sköter jobbet åt en. Det är omöjligt att ge ett exakt pris eftersom detta beror på åtgången av kallasfalt. Och åtgången av kallasfalt beror i sin tur på storleken på hålen som ska lagas. Vår asfaltsmassa säljs i 25-kilosburkar och 1 burk räcker för att laga ett 12-15 mm djupt hål med en storlek på 1m².

Hur lägger man kallasfalt?

Vår kallasfalt är mycket lätt att ha och göra med och du behöver inte vara ett proffs för att använda den!

Så här använder du vår kallasfalt steg för steg

Vår steg-för-steg guide förklarar hur du går tillväga för att laga hål och sprickor med vår reparationsasfalt:

  • Utvidga sprickan eller hålet med hjälp av hammare och brytjärn för att asfaltmassan ska kunna tränga in ordentligt. Detta ökar dess vidhäftningsförmåga.
  • Sopa noga rent håligheten för att avlägsna allt skräp som kan göra att asfaltmassan inte fäster som den ska.
  • Öppna burken och rör om ordentligt för att jämna ut blandningen och lösa upp eventuella klumpar.
  • Sprid ut kallasfalten i hålet och jämna till med en spackelspade, murslev eller ett putsbräde. Var noga med att fylla hålet ordentligt och eliminera alla luftbubblor.
  • Packa med en handstöt, vält eller baksidan av en spade. Har du inte tillgång till något av dessa redskap går det även bra att ta hjälp av en bil och rulla med den på kallasfalten.
  • Jämna ut asfaltsmassan och försäkra dig om att den är några millimeter högre än resten av vägytan. Skillnaden kommer att jämna ut sig av sig själv då asfaltsmassan sjunker något under härdningsprocessen.
  • Trafiken kan återupptas direkt.

Våra tips för bästa resultat!

En bra utförd reparation med kallasfalt är lika hållbar som en reparation med konventionell asfalt. Här är våra bästa tips för ett lyckat resultat!

  • Var noga med att komprimera kallasfalten ordentligt. Härdningen sätter igång i samband med att asfaltsmassan packas. Ju hårdare den packas, desto snabbare går härdningsprocessen och desto hårdare/hållbarare blir ytan.
  • Asfaltsmassan går att lägga i alla väder, även vid regn och låga temperaturer. Resultatet blir dock bäst om temperaturen inte understiger +5°C. Ju lägre temperaturen är, desto svårare är asfaltsmassan att lägga. Vi rekommenderar därför att du lagrar kallasfalten vid en temperatur kring 20°C åtminstone 12 timmar innan användning.
  • Applicera kallasfalten i tunna lager. Är djupet på hålet större än 60 mm bör du applicera två lite tunnare lager som komprimeras noggrant. Kallasfalten bör inte användas för att fylla hål med ett djup som är större än 10 cm.

Kompletterande produkter - Kallasfalt

Se till att ingen går eller kör på kallasfalten innan denna är riktigt härdad. Placera en av våra avstängningshagar runt hålet för att hålla folk borta under tiden.

Behöver du ingripa i ett trafikerat område? Ta på dig varselkläder så att trafikanterna ser dig ordentligt och sätt ut vägkoner för att markera arbetsområdet och hålla trafiken på säkert avstånd.

Upprepad eller långvarig hudkontakt kan orsaka irritation och därför bör man alltid ha på sig skyddshandskar när man hanterar asfaltsmassan.

Se alla våra produkter  ❯