Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Signalhorn och megafoner

Vid brand eller annan fara bör byggnaden/området genast utrymmas och då är det viktigt att alla som befinner sig i närheten är med på noterna. Använd våra signalhorn och megafoner för att larma och kommunicera med personal och besökare. De är särskilt användbara i högljudda miljöer eller i områden med stora folkansamlingar.

8 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Anläggningar där ett stort antal personer vistas på en och samma gång tar ofta lång tid att evakuera. Det dröjer ofta länge innan utrymningen påbörjas eftersom folk har tendens att vänta på att någon annan ska ta initiativet. Av denna anledning är det oerhört vikitgt att personalen vet hur den ska agera i en nödsituation. En kompetent och handlingskraftig utrymningsledare förkortar utrymningstiden väsentligt och minskar risken för att folksamlingen drabbas av panik.

Signalhorn och megafoner används av utrymningsledaren för att påkalla uppmärksamhet och kommunicera med stora folkmassor. De kan vara till stor hjälp vid evakuering av arenor, skolor och andra samlingslokaler.

Tänk på att alltid identifiera utrymningspersonalen så att folk klart och tydligt ser vem de ska följa. En armbindel med texten UTRYMNINGSLEDARE på kan till exempel vara till stor hjälp. Se våra armbindlar med eget tryck. Se även våra Utrymningsskyltar .