Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Varningsskyltar: risk för att skada händer och fingrar

Farliga maskiner, stressad eller okoncentrerad personal, ... Orsakerna bakom skär- och klämskador är många. Det är arbetsgivarens ansvar att i största möjliga utsträckning undanröja olycksriskerna. Där de inte helt kan elimineras måste skyltar sättas upp för att varsko personalen. Vi saluför ett stort antal varningsskyltar i olika material, storlekar och utföranden.

37 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Händerna är våra viktigaste verktyg. Vi använder dem för att utföra de flesta arbetsuppgifter och risken för att bränna, stympa, skära, klämma eller krossa dem i maskiner och annan utrustning är stor på vissa arbetsplatser.

Arbetsolyckor som involverar händer och fingrar är vanliga på svenska arbetsplatser. Därför är det viktigt att underrätta arbetstagarna om eventuella risker och uppmana dem att iaktta försiktighet. En tydlig varselmärkning ska användas när olycksrisken inte kan elimineras genom rent tekniska åtgärder.

Vi säljer ett stort antal varningsskyltar som informerar om specifika risker (klämrisk, stympningsrisk, etc.). Välj mellan flera olika material, format och utföranden. Vår materialguide hjälper dig att välja rätt material.

Vissa varselskyltar har fått ett nytt utseende! Läs mer om europeisk standard EN ISO 7010:2012 som fastställer utformningen av grafiska symboler och varselfärger för säkerhetsskyltar.

Rätt skyddsutrustning kan hjälpa till att motverka allvarliga skador. Skyddshandskar mot mekaniska risker ger ett visst skydd. Välj en produkt som är godkänd enligt EN 388 och som motsvarar en hög skyddsnivå. Arbetar du med rörliga maskindelar bör du välja välsittande handskar i ett mindre slitstarkt material som går sönder om du skulle fastna med händerna. Se vårt sortiment av Skyddshandskar .