Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Fågelpiggar

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Vill du veta mer om våra fågelpiggar och kattpiggar? Har du problem med fåglar, katter och andra djur som dyker upp objudna på arbetsplatsen eller i den egna trädgården? Våra effektiva fågelskydd håller duvor, måsar, kråkfåglar och andra sorters fåglar borta från byggnaderna så att de inte smutsas ner av fågelspillning. För dig som behöver mota bort inkräktande katter har vi även speciella kattpiggar som effektivt håller området kattfritt.

Djurvänner behöver inte oroa sig - både fågelpiggarna och kattpiggarna är speciellt utformade för att hålla djuren borta utan att skada dem.

3 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Skydd mot katter, fåglar och andra djur


Är du trött på fåglar, katter och andra djur som objudna dyker upp hos dig och skräpar ner? Använd en av våra skydd för att mota bort dem på ett effektivt och skonsamt sätt.

Fågelpiggar

Våra fågelpiggar (även kallade fågeltaggar eller fågelspikar) hindrar fåglarna från att sätta sig, övernatta eller bygga bo på t.ex. avsatser, balkonger, fönsterbleck och skorstenar. De gör det möjligt att undvika oattraktiv fågelspillning på byggnadernas fasader samt ser till att stuprör, hängrännor och skorstenar inte smutsas ner eller täpps igen av pinnar, grenar och annat bomaterial. Systemet är utformat för att hindra fåglarna från att landa utan att göra dem illa. Det är dessutom mycket diskret och svårt att upptäcka från marken.

Vi saluför 2 olika modeller för fåglar av olika storlekar.

Fågelskydd mot små fåglar

Motar bort mindre fågelarter så som exempelvis stadsduvor, sparvar och starar.
Skyddets mått: L 31 x B 10 x H 11 cm.
Antal skydd som krävs för att täcka 1 m: 3 (lämna alltid minst 3 cm mellan varje skydd så att regnvattnet kan rinna undan).
Antal piggar per skydd: 18 stycken fördelade på 3 rader.

Fågelskydd mot stora fåglar

Skyddar mot större fågelarter så som till exempel ringduvor, kråkor, skator, kajor och måsar.
Skyddets mått: L 33 x B 14 x H 8,5/11,5 cm.
Antal skydd som krävs för att täcka 1 m: 3 (lämna alltid minst 3 cm mellan varje skydd så att regnvattnet kan rinna undan).
Antal piggar per skydd: 26 stycken fördelade på 4 rader.

Kattpiggar

En effektiv lösning som stoppar katter och andra ovälkomna inkräktare (djur eller människor) från att göra intrång på privat mark. Placeras på ovansidan av staketen, grindarna eller murarna som hägnar in egendomen och som djuren måste klättra upp på för att ta sig in. Piggarna har en spetsig ände som är väldigt obehaglig att gå på men som inte skadar tassarna.

Kattpiggarnas bruna färg gör att de smälter in bättre i den naturliga omgivningen och inte stör det allmänna intrycket.

Rätt användning för maximal effekt

Maximera skyddens effekt genom att använda dem på rätt sätt.

Placering

Är ytan man behöver täcka väldigt stor kan man behöva lägga flera skydd bredvid varandra både på bredden och på längden. När man använder två skydd bredvid varandra på bredden ska mellanrummet mellan dem vara max 5 cm för att djuren inte ska kunna få plats på den fria ytan som uppstår i mitten. När flera skydd placeras bredvid varandra på längden ska mellanrummet mellan dem vara 3 cm, varken mer eller mindre: är det mer än 3 cm finns risken för att djuren får plats på den fria ytan som uppstår mellan de olika skydden. Är det mindre än 3 cm blir det svårare för vattnet att rinna undan när det regnar.

Fastsättning

Skydden går att använda på alla slags underlag (under förutsättning att dessa är i gott skick) och fästs med lim, skruvar eller spikar.

Kompletterande produkter


Håll obehöriga personer borta från privat egendom med våra tillträde förbjudet-skyltar.

Vi har även flera praktiska lösningar för skydd mot intrång. Se våra dörrlås, kameraatrapper och övervakningsspeglar.

Visste du att alla videobevakade områden enligt lag måste förses med skyltar som överensstämmer med nya dataskyddsförordningen? Se vårt sortiment av Övervakningsskyltar .