Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Emballageetiketter och etikettdispensrar

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Skydda ditt gods med våra etiketter & transportvakter! Märk ditt ömtåliga gods med en av våra emballageetiketter för att se till att det hanteras varsamt och inte går sönder på vägen! Etiketterna finns i två olika storlekar som kan anpassas efter förpackningens storlek. De innehåller ingen text, enbart en mycket tydlig symbol som alla kan förstå innebörden av.
Se även våra etiketter för märkning av farligt gods.

47 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Etiketter och transportvakter för säker frakt

Förpackningarna till ömtåligt eller farligt gods bör alltid förses med tydliga etiketter så att alla som kommer i kontakt med godset under dess resa vet hur de ska hantera det. Vi säljer flera olika produkter för märkning av paket inför frakt.

Emballageetiketter

Vi säljer etiketter för säker transport av både ömtåligt och farligt gods.

Etiketter för ömtåligt gods

Se till att varorna du skickar kommer fram i gott skick genom att klistra etiketter med godshanteringssymboler på paketen. Etiketterna ser till att godset hanteras varsamt för att undvika skador och onödiga reklamationsärenden. Vi säljer flera olika sorters emballageetiketter:


Våra emballageetiketter innehåller ingen text, enbart en symbol som alla kan förstå innebörden av och som ger tydliga instruktioner för hur godset ska hanteras. Symbolen överensstämmer i de flesta fall med ISO 780, en internationell standard för godshanteringssymboler och grafiska symboler för hantering och lagring av förpackningar. Symbolerna i ISO 780 är utformade för att kunna förstås av folk över hela världen och är perfekta för märkning av paket som ska skickas utomlands. De kan användas för att märka alla sorters känsligt gods.

Etiketter för farligt gods

Med farligt gods avses ämnen och föremål som kan innebära risk för skada på människors hälsa eller miljö om de inte hanteras på rätt sätt. För att undvika olyckor med katastrofala följder finns därför strikta regler för hur farligt gods ska förpackas och märkas, samt regler för hur de får transporteras, i vilka mängder, etc. Reglerna finns i ett av följande regelverk: IATA-DGR för farligt gods som fraktas med flyg, RID-S för farligt gods som fraktas på järnväg, ADR-S för farligt gods som fraktas på väg och IMDG för farligt gods som fraktas till sjöss.

Enligt reglerna ska farligt gods-etiketterna på själva kollit vara åtminstone 100 x 100 mm och ställda på ett hörn, vilket samtliga etiketter i vårt sortiment är. Det räcker dessutom inte med att enbart märka kollit. Även transportenheten ska märkas med så kallade storetiketter och ADR-skyltar.

Transportvakter

För att kontrollera att godset hanteras varsamt på vägen till mottagaren går det att placera en så kallad transportvakt på utsidan av paketet. Vi saluför två olika sorter:
Stötindikatorer: visar om paketet har tappats eller utsatts för hårda stötar under resan och talar om att man i sådana fall bör öppna det för att kontrollera om innehållet är intakt innan man skriver under leveransbekräftelsen.
Vältindikatorer: ger en visuell indikation ifall godset har välts eller tippats vid något tillfälle under resan så att mottagaren kan kontrollera innehållet och försäkra sig om att det inte har gått sönder.

Kompletterande produkter - Etiketter och transportvakter

Undvik fraktskador genom att packa dina varor på rätt sätt. Hos oss hittar du ett stort utbud av produkter för produktskydd, förslutning och godssäkring. Se bland annat vårt fyllnadsmaterial för kartonger, packtejp, sträckfilm, bandningsutrustning, etc.

Se även vårt sortiment av Säckkärror och trappkärror för smidig transport av tungt och otympligt gods utan belastning på armar och rygg.