Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Plomberingar i plast och säkerhetsplomber

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Välj rätt typ av plombering! Våra plomber är perfekta för en mäng olika tillämpningar (skydd mot stöld, bedrägeri, olovlig manipulation och intrång).
Vi saluför ett brett utbud av olika sorters plomber för olika användningsområden. Se bland annat våra indikativa plomber, säkerhetsplomber och högsäkerhetsplomber. Har du svårt att avgöra vilken lösning som passar dig bäst? Läs mer om de olika sorters plomberna i guiden nedan.

38 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Välj rätt typ av plombering!

Säkerhetsplomber används i första hand för att skydda mot stöld, bedrägeri och olovlig manipulation samt för att göra det lätt att upptäcka ifall något av dessa sker. Så länge plomberna sitter på plats vet man med säkerhet att allt är som det ska.

I enlighet med ISO-standard 17712 delas alla plomber in i en av 3 grupper, beroende på deras säkerhetsnivå. I guiden nedan kan du läsa mer om de olika grupperna, från den minst säkra till den mest säkra.

Indikativa plomber

Indikativa plomber

Med indikativa plomber menar man alla lite enklare plastplomber och hänglåsplomber som går att bryta upp för hand eller klippa med sax och andra lättare klippverktyg.

Indikativa plomber används dels för att avskräcka, dels för att påvisa obehörig manipulation eller intrång och sitter ofta på första hjälpen-lådor, påsar, rullcontainrar, insamlingsbössor, vattenmätare, etc.

De är även vanligt förekommande på brandsläckare där de placeras i samband med den årliga kontrollen. Vid denna undersöks släckaren noga för att se till att den fungerar korrekt om en brandolycka skulle ske. Så länge plomberingen inte är bruten kan man sedan vara säker på att släckaren fortfarande är funktionsduglig. Använd en av våra årskontrollmärken eller etiketter med tidsindikator för att markera datumet för nästa kontroll så att du inte missar den!

Vårt tips! När du plomberar dina brandsläckare är det viktigt att använda plastplomber som är lätta att dra sönder med bara händerna så att vem som helst, när som helst, kan använda dem för att släcka den begynnande branden. Kolla därför att plomberingen har en lämplig brottsgräns innan du köper den. Mellan 1,5 och 2,5 kg brukar vara ganska lagom. Be oss gärna om ett varuprov om du är osäker.

Fast eller justerbar längd?

Indikativa plomber kan ha antingen justerbar eller fast längd. Vilken av dessa två som passar bäst beror helt på vilken typ av föremål eller behållare som ska plomberas.
Väljer man en modell med justerbar längd är det viktigt att tänka på att denna alltid ska dras åt så mycket som möjligt. Drar man bara åt bandet halvvägs går det nämligen att klippa upp det och sedan sätta dit plomberingen igen, lite tightare än innan, utan att man ens märker att den har öppnats en gång innan. Modellerna med fast längd går av naturliga skäl inte att dra loss utan att det upptäcks.

Hög eller låg brottsgräns?

Draghållfastheten varierar mycket mellan olika produkter. Vissa plomber måste man dra hårt i, medan andra är mycket lättare att dra sönder. Ju högre plomberingens draghållfasthet är, desto mindre är risken för att den ska gå sönder av misstag. Vissa av de lite kraftigare plomberna har ett “Tear-off”-system som gör dem lätta att bryta, trots deras höga draghållfasthet, genom att riva bort fliken på sidan.

Med eller utan metallinlägg?

För extra säkerhet är en del av de mer sofistikerade plomberna försedda med ett metallinlägg som sitter i själva låsmekanismen (i öppningen där man trär i bandet). Inlägget gör det omöjligt att smälta sönder låsmekanismen med hjälp av en uppvärmd spik eller annat smalt föremål och sedan omärkt öppna plomberingen, något som händer då och då med plomberna i 100% plast.

Säkerhetsplomber

Säkerhetsplomber

Till säkerhetsplomberna räknas alla lite kraftigare plomber (exempelvis våra kabelplomber) som inte går att dra sönder med bara händerna utan kräver en avbitartång eller annat liknande verktyg för att få upp.

Säkerhetsplomberna används för tillämpningar som kräver ett måttligt skydd mot obehörig manipulation eller intrång. De är ett populärt skydd i samband med transport av värdefullt gods där de används för att stänga tankvagnar, släpvagnar, lastbilar, skåpbilar, etc.

Två av våra kabelplomber är försedda med en extra säkerhetsfunktion som gör att vajern fransar sig när man kapar den, vilket i sin tur gör det omöjligt att fuska och sätta dit plomberingen igen när den väl har öppnats. Se kabelplomberna Cable Lock och Mini Cable Lock.

Högsäkerhetsplomber

Högsäkerhetsplomber

Högsäkerhetsplomber är de allra säkraste plomberna och till dessa räknas våra containerplomber (bultplomber). Containerplomber är så pass kraftiga att de inte går att öppna på annat sätt än med verktyg såsom bultsaxar.

Högsäkerhetsplomberna används för att förhindra och försvåra öppning av bland annat godsvagnar, långtradarsläp och containrar vid transport och export av varor.

I enlighet med kraven i ISO 17712 ska hållbarheten på alla högsäkerhetsplomber testas genom ett drag-, klipp-, böj- och slagtest. Produkterna som klarar testet märks med ett H + tillverkarens uppgifter. Ser du denna märkning på dina plomber kan du därför vara säker på att du har hittat den ideala lösningen för att skydda innehållet i dina lastbärare.

Skapa unika plomber med numrering och personlig märkning för ökad säkerhet

För ännu högre säkerhet går flera av våra plomber att kundanpassa med personlig märkning när du beställer över ett visst antal. Unika plomber (plomber med löpnummer, streckkod, företagsnamn och/eller logotyp) är nämligen betydligt svårare att byta ut än enkla plomber utan märkning.

Övrig plomberingsutrustning

Missa inte heller våra plastplomber, blyplomber och plomberingstråd för egenhändig plombering med hjälp av plomberingstång. Samtliga produkter går att köpa separat eller i en komplett plomberingslåda.