Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Varningsskyltar: biologiska och kemiska arbetsmiljörisker

Signalera biologiska och kemiska arbetsmiljörisker med en av våra varningsskyltar!

Vi har skyltar för märkning av oxiderande ämnen, brandfarliga ämnen, giftiga ämnen, frätande ämnen, med mera. Alla våra skyltar finns dessutom i flera olika modeller, material och storlekar!

42 produkter

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Filtrera efter :
Form  
Triangulär(26)
Rektangulär(1)
Material  
Polyester(18)
Polypropen(10)
Aluminium/Polyester(6)
Vinyl(2)
Laminerad polyester(2)
Version  
Skylt(16)
Dekal(7)
Klistermärke(7)
Självhäftande märke(5)
Etikett(1)
  1. 1
  2. 2

Med mikrobiologiska arbetsmiljörisker avses risken för hälsoproblem orsakade av kontakt med smittämnen och mikroorganismer (bakterier, virus, mögel, etc.). Arbetsgivaren är ansvarig för att utreda och åtgärda riskerna.

Lydelse enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om mikrobiologiska arbetsmiljörisker – smitta, toxinpåverkan och överkänslighet (AFS 2005:1):

"Skyltar med varselmärkning ska finnas vid ingångar till lokaler eller arbetsområden med användning av smittämnen."

"Material, behållare och annan utrustning, som innehåller smittämnen ska märkas."

Många svenska företag arbetar dagligen med kemiska produkter. Det kan till exempel röra sig om något så vardagligt som diskmedel, rengöringsmedel och bekämpningsmedel. Kemikalierna som används kan medföra mer eller mindre allvarliga hälsoeffekter. Oavsett vilka hälsoeffekter det rör sig om ska produkterna vara märkta på ett sådant sätt att arbetstagarna är medvetna om riskerna.

Vi säljer ett stort antal varningsskyltar för signalering av biologiska och kemiska riskämnen. Välj mellan flera olika material, format och utföranden. Vår materialguide hjälper dig att välja rätt material.

Se även våra Farosymboler enligt CLP/GHS och vår Rörmärkning enligt CLP .

Vi saluför dessutom ett stort antal godkända skyddsprodukter som rekommenderas vid hanteringen av kemikalier och smittfarliga ämnen (skyddskläder, skyddshandskar, andningsskydd, etc.). Se vårt utbud av Personlig skyddsutrustning .

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats. Stäng