Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Dammfiltermasker klass FFP1

Våra filtrerande halvmasker klass FFP1 används i arbetsmiljöer där luften har en låg koncentrationshalt av irriterande, ogiftiga partiklar och olje- eller vattenbaserad dimma. Maskerna slängs i soptunnan efter arbetsdagens slut för en ökad hygien. Kontakta en av våra rådgivare om du behöver hjälp med att välja rätt andningsskydd.

5 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Det är viktigt att skydda luftvägarna mot damm och andra luftföroreningar som kan vara skadliga för hälsan. Filtrerande halvmasker klass 1 erbjuder ett effektivt skydd mot fina, ej giftiga dammpartiklar i koncentrationshalter som är upp till 4 gånger högre än det hygieniska gränsvärdet.

Våra filtrerande halvmasker kan fås med utandningsventil, men behöver inte vara utrustad med en. En andningsmask med utandningsventil rekommenderas under långa arbetspass. Ventilen ger ett märkbart lägre andningsmotstånd och gör att utandad luft inte hålls kvar på maskens insida vilket minskar risken för obehagskänslor orsakade av värme och fukt. Den minskar även risken för immbildning om du bär glasögon.

Läs våra vanliga frågor & svar samt vår artikel om andningsskydd klass FFP1, FFP2 eller FFP3 om du vill lära dig mer om vilken produkt som skyddar mot vad.

Påminn dina arbetstagare om att de måste bära personlig skyddsutrustning när de utför vissa arbetsuppgifter. Se våra Påbudskyltar: personlig skyddsutrustning .

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats. Stäng