Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Varnings- och skyddsprofiler för väggar, dörrar och plana ytor

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Lär dig mer om våra väggskydd! Öka säkerheten genom att placera våra varnings- och skyddsprofiler på hinder och föremål som kan vålla personskador vid sammanstötning. Skyddens mjuka skummaterial motverkar skador även vid våldsamma stötar och deras starka färger drar uppmärksamheten till det farliga området. Skydden har en platt sida och går att fästa på alla plana ytor (väggar, balkar, hyllor, trappsteg, etc.).

29 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Varnings- och skyddsprofiler för väggar och andra plana ytor

Vad använder man väggskydden till?

Våra varnings- och skyddsprofiler för plana ytor är enkla att sätta fast på alla extra utsatta platser. Skydden är väldigt mångsidiga och fyller flera skyddsfunktioner samtidigt:
  • Skydd av personer: skydden placeras på hinder och farliga föremål i olycksbenägna områden och ser till så att personalen inte slår sig vid eventuella kollisioner.
  • Skydd av väggar: skydden motverkar skador och fula märken på väggen om man oavsiktligt råkar köra in i den med truckar, palldragare och hyllvagnar. Vissa skydd är gjorda av lite hårdare material (elastomer, polyeten eller aluminium) och används enbart för väggskydd. Materialets stötdämpningsförmåga är nämnligen inte tillräckligt hög för att effektivt skydda mot personskador.
  • Skydd av fordon: skyddens mjuka skum absorberar stötar och förebygger effektivt lackskador och repor på fordonen.

Vad är skillnaden mellan de olika modellerna?

Skydden finns i flera olika utföranden (platta, runda eller trapetsformade) för olika grader av stötdämpning. Ju tjockare de är, desto bättre är de på att dämpa kraften i stötarna.

Platta, runda eller trapsteformade skydd

Platta skydd

Platt varnings- och skyddsprofil för plana ytor
Extra tunna för att inte vara i vägen.

Runda skydd

Rund varnings- och skyddsprofil för plana ytor
Runda och mjuka för effektiv stötabsorbtion.

Trapetsformade skydd

Trapetsformad varnings- och skyddsprofil för plana ytor
Extra tjocka för att kunna dämpa även de hårdaste stötar.

Avbärarlister (enbart för väggskydd)

Extra breda för att täcka största möjliga yta i utsatta områden.

Skydd med eller utan stålfästen

Vissa skydd är armerade och försedda med stålfästen för att bättre stå emot krockar med truckar och andra transporthjälpmedel. Stålfästena gör inte enbart att de sitter fast bättre utan även att de blir mer trafiktåliga.

Hur sätter man fast skydden?

Våra varnings- och skyddsprofiler kan fås med olika sorters fästen som går att anpassa till de flesta plana ytor, oavsett material (metall, trä, betong, etc.).
  • Självhäftande skydd: har ett mycket starkt häftämne som fäster hårt på så gott som alla släta, icke-porösa ytor, vilket är viktigt för att damm och smuts inte ska kunna ta sig in under kanterna och med tiden få dem att släppa. Skydden är lätta att sätta dit tack vare linern som dras av efterhand och gör det möjligt att se till så att de sitter rätt innan man klistrar fast dem.
  • Magnetiska skydd: en perfekt lösning för snabb och hållbar fastsättning på ytor i metall.
  • Skydd för fastskruvning: skruvas fast på underlaget via två eller flera stålfästen med färdiga hål. Idealiska för ytor där varken självhäftande eller magnetiska skydd fäster.
  • Skydd för fastlimning: vissa produkter i elastomer limmas fast med ett särskilt monteringslim.

Kompletterande produkter

Förebygg olyckor genom att sätta dit tydliga varningsskyltar i alla riskområden. Se våra varselskyltar.

Påkörningsskador på byggnader och utrustning är vanliga i områden där trucktrafik förekommer. Motverka skador med en av våra trafiktåliga påkörningsskydd.

Minska risken för påkörningsolyckor mellan truckar och gående personal med hjälp av våra skyddsräcken. Räckena ser till att fordon och fotgängare hålls på ett betryggande avstånd från varandra.

Se även vårt utbud av golvtejp och produkter för golvmärkning i lager- och industrimiljöer.