Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Skyltar för rökområden

Uppmuntra besökare och personal att röka på rätt ställe med hjälp av våra skyltar för rökområden. Genom att sätta upp skyltar både i de områden där det är tillåtet att röka och på de platser där det är förbjudet att röka undanröjer du all osäkerhet och tvivel. Folk vet med säkerhet var de får tända sin cigarett.

12 produkter

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Filtrera efter :
Form  
Kvadratisk(4)
Rund(2)
Rektangulär(2)
Fyrkantig(1)
Material  
Polypropen(3)
Plast(2)
Vinyl(2)
Stål(1)
Plexiglas(1)
Polyester(1)
Papper(1)
Bredd  
100mm(2)
102mm(1)
120mm(2)
150mm(1)
200mm(2)
297mm(1)
76mm(2)

Passiv rökning betyder att icke-rökare tvingas andas in de luftföroreningar som bildas när andra runtomkring röker. Passiva rökare utsätts för ungefär samma hälsorisker som aktiva rökare trots att de har valt ett tobaksfritt liv. Enligt Tobakslag (1993:581) är arbetsgivaren skyldig att se till så att arbetstagare inte mot sin vilja utsätts för tobaksrök under arbetet.

Den allra bästa lösningen vore naturligtvis att införa rökfri arbetstid, men många arbetsgivare kanske inte vill ta så drastiska åtgärder. Då är det näst bästa alternativet att förflytta rökningen utomhus, till speciella rökområden, placerade på ett ordentligt avstånd från entréen för att inte störa andra. Funderar du på hur du skulle kunna skapa en rökfri arbetsplats? Läs Statens folkhälsoinstituts - Tobaksfritt arbetsliv - för tips och råd.

Tänk på att utrusta dina rökområden med askkoppar för att slippa cigarettfimpar som ligger och skräpar på marken. Se våra Askkoppar för utemiljöer .

Se även våra Skyltar "Rökning förbjuden" .

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats. Stäng