Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Hörselkåpor och öronproppar

Arbetstagare som utsätts för skadliga ljudnivåer under arbetstid ska erbjudas lämpliga hörselskydd. Vi lagerför ett brett sortiment av hörselkåpor och öronproppar till attraktiva priser. Här hittar du skydd för allt från låga till extrema bullernivåer.

23 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Buller är ett problem på många arbetsplatser. Vissa ljud är enbart störande medan andra är rentav skadliga. Långvarig bullerexponering kan orsaka tinnitus och hörselnedsättningar.

Enligt Europaparlamentets och rådets direktiv 2003/10 måste hörselskydd användas på arbetsplatser där ljudnivån ligger på 85 dB eller mer. Där bullernivån överstiger 80 dB ska hörselskydd finnas till hands, men det finns inget krav på att de måste användas.

Välj hörselskydd med tanke på dina arbetsuppgifter och bullernivån på arbetsplatsen. Vi erbjuder 3 olika typer av skydd:

- Återanvändbara öronproppar och öronproppar för engångsbruk. Dessa skydd är att föredra i fuktiga eller varma arbetsmiljöer då de är behagligare att använda än stora och klumpiga hörselkåpor. De är också lämpliga för kortvarigt och tillfälligt bruk.
- Öronproppar med bygel. Den perfekta lösningen för arbetsplatser där hörselskydd ofta behövs, men endast korta stunder. Bygeln kan hängas runt nacken när öronpropparna inte används.
- Hörselkåpor. Medför en ökad användarkomfort. Kan kombineras med öronproppar för en ökad ljuddämpning. En del hörselkåpor är försedda med en teknik som gör att de släpper igenom vissa ljudfrekvenser och därmed gör det möjligt att höra t.ex. röster och larmsignaler.

Är det krav på att använda hörselskydd på din arbetsplats? Påminn personalen om detta med hjälp av en av våra Påbudskyltar: personlig skyddsutrustning .

Se våra vanliga frågor & svar samt vår faktasida om du vill lära dig mer om hörselskydd, gränsvärdena för bullerexponering och gällande lagstiftning.