Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Hörnskydd

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Lär dig mer om våra hörnskydd! Spetsiga hörn på möbler och utrustning utgör en potentiell riskkälla som måste åtgärdas. Montera våra hörnskydd på alla farliga hörn så att arbetstagarna inte skadar sig om de slår emot dem. Skydden är gjorda av mjukt skum eller elastomer som effektivt motverkar skador även vid våldsamma stötar.

För maximalt skydd saluför vi även särskilda ändskydd för spetsiga och utstickande föremål såsom rör, stolpar, stänger och metallpinnar.

12 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Hörnskydd

Vad använder man hörnskydden till?

Skarpa hörn på skåp, skrivbord, arbetsbänkar och dylikt är ofta i vägen och det är lätt hänt att man springer in i dem i rena farten. Även om kollisionerna sällan leder till allvarliga skador gör de mycket ont och kan ge blåmärken som sitter kvar länge. Om oturen är framme kan de vålla riktigt allvarliga skador. Som arbetsgivare är det du som har huvudansvaret för arbetstagarnas säkerhet på arbetsplatsen. Genom att montera hörnskydd på alla farliga hörn kan du förhindra många olyckor.

3 bra anledningar att välja våra hörnskydd:

  • Skydden finns i flera olika former och storlekar vilket gör att de kan användas i stort sett överallt.
  • Skydden går snabbt att sätta på plats: de flesta modeller är självhäftande. De som inte är det (modellerna i elastomer) limmas fast med hjälp av ett särskilt monteringslim.
  • De olika färgerna gör att skydden passar in i de flesta miljöer: de enfärgade modellerna ger ett diskret skydd i sjukvårds- och kontorsmiljö. De randiga modellerna är idealiska för markering av riskområden i industrimiljö.

Vad är skillnaden mellan de olika modellerna?

Hörnskydd för möbler

Våra hörnskydd för möbler finns i flera olika modeller och går att anpassa till i stort sett alla hörn (t.ex. hörnen på bord, bänkar och skåp). De modeller vi har valt att kalla "2D" ger ett horisontalt skydd medan modellerna vi kallar "3D" skyddar både horisontalt och vertikalt (se nedan).
Hörnprofilerna kan kombineras med våra kantskydd för att skapa heltäckande skyddslösningar med en snygg finish.

Hörnprofil typ 1 (2D)
Ger horisontalt skydd åt 2 kanter

Optichoc 2D hörnskydd

Hörnprofil typ 2 (3D)
Ger horisontalt och vertikalt skydd åt 3 kanter

Optichoc 3D hörnskydd

De allra flesta skydd är gjorda av svart och/eller gult skum speciellt avsett för industriellt bruk. Behöver du ett skydd för hemmet eller kontoret rekommenderar vi dig att välja en av de enfärgade modellerna i elastomer. Dessa är populära på matbord, soffbord, skrivbord och andra möbler där barn och vuxna riskerar att slå sig.

Hörnskydd för fönster

Placeras på fönsterbågarnas hörn och minskar risken för allvarliga skador om man slår i huvudet när fönstret står öppet. Skydden är självhäftande och mycket enkla att sätta fast på utsidan av fönsterramen.

Ändskydd för spetsiga föremål

Sätts på änden till utstickande rör, stolpar, stänger och metallpinnar och ser till att man inte skadar sig på dem. Skyddens röda färg drar till sig uppmärksamheten och gör att man ser faran innan man kommer nära.

Kompletterande produkter

Förebygg olyckor genom att sätta dit tydliga varningsskyltar i alla riskområden. Se vårt utbud av varselskyltar. Använd halkskydd på glatta golv för att undvika att man halkar och trillar på vassa hörn som finns i närheten. Ett par rejäla skyddsskor minskar också risken för att halka omkull. Alla våra skor uppfyller kraven i standard EN 345 vilket innebär att de har en greppsäker, halktestad sula.

Se även våra klämskydd. Skydden hindrar fingrarna från att komma i kläm i dörrens gångjärnssida och är perfekt på förskolor, fritidsgårdar, skolor och andra ställen där barn vistas.