Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Skyddshjälmar och -kepsar

Utför din personal arbetsuppgifter där det finns en risk för att skada huvudet? Då är du skyldig att förse dem med lämplig skyddsutrustning. Hos oss hittar du flera sorters skyddshjälmar och skyddskepsar. Våra produkter följer gällande normer och ger ett maximalt skydd åt ditt huvud.

19 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

En godkänd skyddshjälm bör användas vid arbeten där det finns risk för att slå i huvudet, klämma huvudet eller träffas i huvudet av fallande föremål.

Enligt AFS 2001:3 ska "Arbetsgivaren (...), utan kostnad för arbetstagaren, tillhandahålla den personliga skyddsutrustning som behövs för arbetet." Detta innebär att du som arbetsgivare ansvarar för att din personal använder den skyddsutrustning som arbetsuppgiften kräver. Läs hela texten på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Alla våra skyddshjälmar uppfyller kraven för industrihjälmar i enlighet med EN 397. De är gjorda för att dämpa och fördela kraften vid stötar mot huvudet och lämpar sig vid konstruktions- och anläggningsarbeten.

Vi lagerför även huvudskydd enligt EN 812. Våra stötskyddskepsar skyddar vid kollisioner med stationära föremål. De får inte användas för att skydda mot fallande föremål eller föremål i rörelse.

Påminn personalen om att de måste använda viss skyddsutrustning genom att placera en av våra Påbudskyltar: personlig skyddsutrustning vid ingången till arbetsområdet.