Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Hänglås

Våra hänglås är perfekta för stöldskydd och tillträdeskontroll. För optimalt skydd gäller det dock att välja en modell som passar det avsedda användningsändamålet, vilket inte alltid är det lättaste.

Längre ner på sidan hittar du vår köpguide som ger dig tips på hur du väljer rätt produkt med tanke på det föremål du behöver skydda.

14 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Hur väljer jag rätt hänglås?


Följande

Lås


Nyckellås eller kombinationslås?

Båda låsmetoderna har sina för- och nackdelar:
Hänglås med nyckellås är praktiska på det sättet att man inte måste lägga en sifferkod på minnet. Å andra sidan är det ingen bra lösning när flera personer måste samsas om nyckeln. Alla hänglås med nyckellås säljs med 2 nycklar så att man alltid har en i reserv om man skulle tappa bort den ena.
Kombinationshänglås har ingen nyckel som kan tappas bort eftersom de låses upp med hjälp av en förprogrammerad sifferkod. Dessutom kan alla som har tillgång till koden låsa upp hänglåsen utan att först behöva hämta nyckeln. Nackdelen med kombinationshänglås är att man riskerar att glömma koden och glömmer man den är det helt omöjligt att öppna hänglåsen.

Lika eller olika låsning?

Hänglåsen med nyckellås kan i vissa fall fås med antingen lika eller olika låsning.
Lika låsning innebär att alla lås har en precis likadan nyckel. Köper du 10 hänglås med lika låsning kan du använda en och samma nyckel för att öppna samtliga lås.
Hänglås med olika låsning har alla en unik nyckel. Nyckeln till hänglås A går således inte att använda för att öppna hänglås B. Detta system är perfekt till t.ex. omklädningsskåp där det inte ska gå att använda sin egen nyckel för att låsa upp någon annans skåp.

Material


Våra hänglås kan fås i 3 huvudsakliga material (bygeln är i de flesta fall gjord av stål). Varje material har sina fördelar:
1. Aluminium: mycket lätt
2. Mässing: mycket hårt
3. Rostfritt stål: uppfyller högre säkrhetskrav och passar för skydd av föremål med högre värde

Användningsområde


Inom- eller utomhusbruk?

I vissa fall är hänglåsen laminerade för ökad beständighet i t.ex. utemiljöer, tuffa industrimiljöer och saltbemängda miljöer inom- och utomhus.
Var noga med att alltid välja ett hänglås som passar det avsedda ändamålet för maximal säkerhet. Felaktigt använda produkter täcks inte av garantin.

Behöver du ett hänglås för processbrytning? Se våra Säkerhetshänglås .