Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Kallasfalt och tillbehör

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Hur använder man kallasfalten? Mindre hål, sprickor och ojämnheter i betong och asfalt går snabbt att laga med kallasfalt. Du slipper på detta vis renovera ett helt område, vilket sparar både tid och pengar.
Vår reparationsasfalt är perfekt för att fylla ut och reparera potthål och tjälsprickor. Den fungerar utmärkt i trafiktäta områden och torkar mycket snabbt.

5 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Kallasfalt för lagning av sprickor och hål

För att åstadkomma bra resultat när du målar linjer på underlag i asfalt och betong är det viktigt att dessa är i gott skick. Den flytande målarfärgen kommer annars att rinna ner i håligheterna vilket ger en ökad färgåtgång och knaggliga linjer med försämrad synlighet.

Med hjälp av vår kallasfalt (reparationsasfalt) kan du snabbt och enkelt fylla ut och reparera sprickor, hål och ojämnheter i underlaget innan du sätter igång och målar. Kallasfalten är en bituminös massa av halvsyntetiskt stenkol avsedd att laga potthål och sprickor i betong, oljegrus och asfalt. Den är mycket trafiktålig och speciellt avsedd för hårt trafikerade områden (vägar, trottoarer, parkeringar, etc.). Dess korta härdningstid gör att man kan åtgärda hålen i vägen med minsta möjliga störning av trafiken.

Vårt självutjämnande Betonglim används för att laga mindre hål och sprickor i betonggolv (oavsett djup) och går att slipa för en alldeles jämn finish. Det appliceras med patronspruta för bästa resultat.

Så här använder du kallasfalten

Vår steg-för-steg guide förklarar hur du går tillväga för att laga hål och sprickor med vår reparationsasfalt:
1. Utvidga hålet eller sprickan med hjälp av hammare och brytjärn för att asfaltsmassan ska kunna tränga in ordentligt. Detta ökar dess vidhäftningsförmåga.
2. Sopa noga rent håligheten för att avlägsna allt skräp som kan göra att asfaltsmassan inte fäster som den ska.
3. Öppna burken och rör om ordentligt för att jämna ut blandningen och lösa upp eventuella klumpar.
4. Sprid ut kallasfalten i hålet och jämna till med en spackelspade, murslev eller Putsbräde . Var noga med att fylla hålet ordentligt och eliminera alla luftbubblor. Komprimera med en handstöt eller baksidan av en spade.
5. Jämna ut asfaltsmassan och försäkra dig om att den är några millimeter högre än resten av golv- eller vägytan. Skillnaden kommer att jämna ut sig av sig själv eftersom massan sjunker något under härdningsprocessen.

OBS! Kallasfalten får inte torka för snabbt - detta ökar risken för sprickbildning. För att förlänga torktiden är det bra att fukta den under några dagar och skydda den mot direkt solljus.

Kompletterande produkter

Se till att ingen går eller kör på kallasfalten innan denna är riktigt härdad. Placera en av våra avstängningshagar runt hålet för att hålla folk borta under tiden.

Behöver du ingripa i ett trafikerat område? Ta på dig varselkläder så att trafikanterna ser dig ordentligt och sätt ut vägkoner för att markera arbetsområdet och hålla trafiken på säkert avstånd.