Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Ryggbälten

Vissa arbetsuppgifter medför tunga lyft, vridmoment och ansträngande arbetspositioner. Vid sådana arbeten är det bra att ge ryggen lite extra stöd för att minska påfrestningen på leder och muskler. Använd ett av våra ryggbälten för att avlasta ryggen och minska risken för belastningsbesvär!

4 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Arbetsmiljön har stor påverkan på vårt fysiska och psykiska välbefinnande. I vissa yrken ingår tungt kroppsarbete med mycket lyftande och bärande. Detta gäller till exempel i vård och omsorg, transport och lager, bygg och anläggning, hotell- och restaurang, livsmedelsbranschen. Det påfrestande arbetet leder i många fall till belastningsbesvär så som ryggont.

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om belastningsergonomi anger hur arbetet ska planeras och utföras för att förebygga belastningssjukdomar.

Vad säger lagen?

"Arbetsgivaren ska ordna arbetsplatsen så att man minskar eller undviker risken för arbetstagarna att drabbas av belastningsbesvär, särskilt i ryggen, vid manuell hantering av bördor och laster eller vid andra arbetsuppgifter som kräver kraftutövning. Arbetsgivaren ska vidta lämpliga åtgärder, framför allt när det gäller arbetsmiljöns utformning och de krav arbetsuppgiften ställer. Det innebär både organisatoriska åtgärder och att använda sig av hjälpmedel, framför allt teknisk utrustning, för att undvika att arbetstagarna behöver hantera bördor och laster manuellt."