Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Brandsäkerhet, nödutrymning och livräddning

Vi erbjuder ett komplett sortiment av produkter för brandbekämpning, nödutrymning och livräddning. Här finner du allt från brandvarnare till vägledande utrymningsmarkeringar och livbojar. Våra produkter följer naturligtvis gällande säkerhetsnormer.

När det kommer till brandsäkerhet gäller olika regler för publika lokaler, samlingslokaler, arbetsplatser och bostäder. Gemensamt är dock att de personer som vistas i byggnaden ska kunna ta sig ut eller till annan säker plats så snabbt som möjligt. För att utrymningen ska fungera på ett bra sätt bör du tänka på följande:

Utrusta byggnaden med ett branddetektionssystem
Brandlarmet upptäcker branden i ett tidigt skede och utrymningen av lokalen kan påbörjas innan kritiska förhållanden uppstår.

Utse utrymningsledare
Det är lätt att gripas av panik eller handlingsförlamning i en krissituation, särskilt i lokaler med stora folksamlingar. I dessa situationer är det oerhört viktigt att personalen är vältränad och handlingskraftig. Se till att det alltid finns en utbildad utrymningsledare på plats.

Installera skyltar och andra markeringar
Utrymningsskyltar och vägledande markeringar visar vägen till närmaste utgång. Skyltarna ska sitta där de syns väl och deras antal ska anpassas till lokalens storlek. De vägledande stödmarkeringarna ska vara belysta eller genomlysta.

Läs våra tips på hur du lyckas med dina utrymningsövningar.

Se våra Utrymningsskyltar , Efterlysande markeringar (vägledande markeringar och varningsmarkeringar) och Nödljusarmaturer och strålkastaraggregat .

Regelbunden tillsyn och service är viktig för att försäkra sig om att arbetsplatsens brandsläckare alltid är redo att använda i händelse av brand. Våra smarta etiketter med tidsindikator hjälper dig att på ett väldigt enkelt sätt hålla koll på när det är dags att se över brandsläckarna igen!