Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Skyddskepsar

Skyddskepsar är kepsar med ett slags hårt, invändigt skal som skyddar huvudet mot lättare slag och stötar. De används i mindre farliga arbetsmiljöer där det inte finns någon risk för fallande föremål. Våra skyddskepsar gör att du kan arbeta i all säkerhet och komfort.

2 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Skyddskepsar används som ett skydd för huvudet i arbetsmiljöer där det finns en risk för att krocka med hårda, stationära föremål som kan orsaka ytliga skador. De är främst avsedda för inomhusbruk, men kan även användas utomhus. Kepsarna får under inga omständigheter användas som skydd mot fallande eller rörliga föremål.

För mer krävande arbetsmiljöer rekommenderar vi att du använder en hjälm. Se vårt sortiment av Skyddshjälmar och tillbehör

Våra skyddskepsar är testade och godkända enligt EN 812. Testet går ut på att placera kepsen på en testdockas huvud. Man släpper sedan ett tungt föremål på kepsen och testar dess förmåga att dämpa slagenergier upp till 12,5 J. För att klara testet får den energistyrka som överförs till testdockans huvud inte överstiga 15 kN.