Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Utrymningsskyltar

Utrymningsskyltar är obligatoriska på alla arbetsplatser och i lokaler som tar emot besökare. De hjälper folk att snabbt hitta vägen ut i en nödsituation. Väl ute i fria luften beger sig samtliga personer till återsamlingsplatsen där man kontrollerar att ingen saknas eller är skadad. Återsamlingsplatsen ska markeras med en tydlig skylt för orienteringshjälp.

Vi erbjuder ett komplett sortiment av utrymningsskyltar för privata och offentliga verksamheter. Använd sökfiltren i menyn till vänster för att hitta våra skyltar och dekaler med piktogram enligt ISO 7010.

Produkterna 1-92 av 134

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

  1. 1
  2. 2

Det är oerhört viktigt att snabbt sätta människor i säkerhet i en brandsituation. Tiden det tar att hitta en nödutgång kan betyda skillnaden mellan liv och död. Rätt skyltar och signaler hjälper dig att ta dig ut ur den brinnande byggnaden så snabbt som möjligt.

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om skyltar och signaler för hälsa och säkerhet (AFS 2008:13) bestämmer hur arbetsplatsens skyltning ska se ut. Just nöd- och utrymningsskyltarna ska vara kvadratiska eller rektangulära och ha en vit symbol på grön bakgrund. Den gröna delen ska motsvara minst 50% av skyltens totala yta. Efterlysande och reflekterande material ska användas där dagsljuset är otillräckligt.

Arbetsmiljöverkets föreskrifter angående arbetsplatsens utformning (AFS 2009:2) rekommenderar dessutom att vägledande markeringar ska vara belysta eller genomlysta. Se våra nödljusarmaturer och fotoluminescerande markeringsband under rubriken Dörrlarm, belysta skyltar och markeringar för nödutgångar .

Vissa varselskyltar har fått ett nytt utseende! Läs mer om europeisk standard EN ISO 7010:2012 som fastställer utformningen av grafiska symboler och varselfärger för säkerhetsskyltar.

Undvik kaos och panikartade situationer genom att hålla utrymningsövningar med jämna mellanrum. Övningarna hjälper personalen att träna in rätt beteenden vid brand, bekanta sig med hur brandlarmet låter och lokalisera nödutgångarna. Läs våra tips på hur du lyckas med dina utrymningsövningar.