Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Skyddsskor klass S2

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Välj rätt skyddsskor klass S2! Våra skyddsskor klass S2 är gjorda för att ta hand om hårt arbetande fötter och används av yrkesmän- och kvinnor inom en mängd olika branscher. Deras särskilda materialsammansättning gör dem perfekta i våta arbetsmiljöer med förekomst av olja och bensin.
Skorna är testade och godkända enligt den europeiska standarden EN ISO 20345 vilket innebär att du kan vara säker på att de levererar vad de lovar.

2 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Vanliga frågor & svar - Skyddsskor klass S2


Personal som arbetar i riskmiljöer måste enligt svensk lag ha på sig personlig skyddsutrustning för att förebygga skada när betryggande skydd mot ohälsa eller olycksfall inte kan nås på annat sätt. Rent konkret innebär detta att du som jobbar i arbetsmiljöer där det finns risk för att t.ex. halka eller klämma och krossa fötterna måste ha på dig lämpliga skyddsskor för att skydda dig mot olyckor. Jobbar du utomhus i våta eller leriga arbetsmiljöer? Kommer du ofta hem med blöta fötter? Då är det kanske dags att investera i ett par skyddsskor klass S2 som håller fötterna varma och torra.

Vilka krav ställs på skyddsskor klass S2?

Alla skyddsskor klass S2 är certifierade enligt den europeiska standarden EN ISO 20345 som intygar att de uppfyller vissa skyddskrav.
Skyddsklass S2 besitter i stort sett samma skyddsegenskaper som skyddsklass S1:
 • Ett slutet hälområde.

 • En tåhätta som skyddar mot fallande föremål och kompression/hoptryckning.

 • En bensin- och oljebeständig sula med halkhämmande egenskaper.

 • Antistatiska egenskaper för skydd mot gnistor och stötar vid arbete med brandfarliga gaser eller elektriska apparater.

 • En energiupptagande klack som minskar risken för belastningsbesvär i muskler och skelett.

Det som skiljer dem från den lägre skyddsklassen är att de, i tillägg till ovanstående skyddsegenskaper, även är försedda med vattenavvisande ovanläder som håller fötterna torra och behagliga. Notera dock att skyddsskor klass S2 inte är helt vattentäta. Skornas vattentåliga överdel är beständig mot vattengenomträngning och vattenupptagning i minst 60 minuter. Den hindrar regn och stänk från att tränga in i skorna, men ger däremot inget skydd om fötterna doppas ner i vattnat. Om kontakten med vatten är långvarig eller konstant bör man istället satsa på ett par skyddsskor i 100% gummi eller polymer, såsom exempelvis våra vattentäta skyddsstövlar klass S5.

I vår köpguide kan du läsa mer om och jämföra de olika skyddsklasserna.

När använder man skyddsskor klass S2?

Skyddsskor klass S2 går att använda både inom- och utomhus och är perfekta för arbeten i våta miljöer, inom exempelvis fiskindustrin, bygg- och anläggningsindustrin. De är även idealiska i arbetsmiljöer där det finns risk för att krossa eller klämma fötterna tack vare tåhättan som skyddar mot 20 J slagkraft (motsvarande en tyngd på 20 kg som faller från 1 meters höjd) och 15 kN kompressionskraft.

Sulans speciella materialsammansättning och grova sulmönster ger ett gott halkmotstånd i områden där golvet kan vara vått eller oljigt (utomhus, i verkstäder, fabriker, etc.). Detta innebär inte att du inte kommer halka under extrema förhållanden, bara att skorna minskar risken. På väldigt glatta golv kan det vara nödvändigt att använda särskilda halkskydd för att minska halkrisken. Se vårt utbud av halkskydd.

Vad bör man tänka på när man köper skyddsskor?

För maximal komfort är det viktigt att välja ett par skor som sitter bra på fötterna och känns sköna att ha på sig, särskilt när man står eller går mycket på jobbet.

Dam- eller herrskor

När man köper skyddsskor är passformen en av de första sakerna man bör tänka på. Inte nog med att skostorleken måste vara rätt, skorna måste även sitta bra på foten. Kvinnors fötter skiljer sig anatomiskt från mäns fötter och behöver därför skor som är annorlunda utformade. Vissa av våra skor är så kallade unisex-skor, vilket innebär att de passar både kvinnor och män.

Skor eller kängor

Även om det för det mesta räcker med vanliga lågskor kan det i vissa fall vara bättre med skyddskängor. Kängornas höga skaft stabiliserar fotleden och minskar risken för stukningar, vrickningar och belastningsbesvär när man går på ojämna, ostadiga och lutande underlag.

Läder eller syntetmaterial

Sist men inte minst är det viktigt att fundera på vilket material man vill ha på sina skyddsskor. De flesta skor är gjorda av antingen läder eller syntetmaterial. Båda materialen har sina egna för- och nackdel och i slutändan är det den personliga smaken som avgör.

Fördelarna med skyddsskor i läder


 • De håller mycket länge med rätt vård.

 • De anpassar sig efter fotens form och blir oerhört bekväma när de väl har gåtts in.

 • De kan impregneras så att de får en vatten- och smutsavvisande yta.

Fördelarna med skyddsskor i syntetmaterial


 • De är väldigt lätta och helt perfekta för arbeten där man exempelvis klättrar uppför och nedför stegar eller trappor samt arbeten som kräver att man går mycket.

 • De låter fötterna andas och håller dem svala och torra längre.

 • De kan användas även av personer med kromallergi, till skillnad från läder som oftast är kromgarvat.


Kompletterande produkter - Skyddsskor klass S2


Arbetar du med olja eller oljebaserade produkter? Ingen oljeprodukt kan betraktas som helt ofarlig och därför bör man i största möjliga mån undvika hudexponering och inandning genom att bära lämplig skyddsutrustning. Se våra skyddskläder, kemskyddshandskar, andningsskydd, skyddsglasögon och -visir.

Var noga med att omedelbart ta hand om oljespill för att undvika miljöföroreningar. Våra Absorbenter och spillkit för olja och andra petroleumbaserade vätskor är speciellt utvecklade för att snabbt och effektivt sanera spill från olika kolväteföreningar.