Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Kontrollmärken

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Vilket material bör jag välja på mina kontrollmärken? En stor del av den utrustning som används på arbetsplatsen måste inspekteras och underhållas med jämna mellanrum. Våra kontrollmärken hjälper dig att hålla koll på viktiga datum! De olika färgerna ger en visuell överblick över vilket år utrustningen måste ses över. Tar du dig en närmare titt ser du att siffrorna längs med märkenas ytterkant anger även månaden.

29 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Köpguide - Kontrollmärken

En del av den utrustning som finns på arbetsplatsen måste genomgå regelbundna kontroller samt underhållas med jämna mellanrum för att undvika olyckor och oplanerade driftstörningar.

Våra kontrollmärken fungerar som en visuell påminnelse om när din utrustning måste ses över och hjälper dig att planera underhållsarbetet på bästa sätt. Varje år har sin egen färg vilket gör att ett ögonkast räcker för att bilda sig en uppfattning om situationen.

Välj material

Olika material för olika användningsområden

Det lönar sig att välja ett material som passar det avsedda ändamålet för att garantera bästa möjliga vidhäftning och hållbarhet. Du hittar mer information om de olika materialen i översiktstabellen nedan:

Typ av miljö Material Exempel på användningsområden
Aggressiva miljöer
(inom- och utomhus)
Laminerad polyester: motstår slitage, kemikalier och lösningsmedel. Tål alla väderlekar och kan användas vid temperaturer från -40°C till +140°C. Laminat som skyddar trycket för en ökad livslängd. Stegar, stegpallar, etc
Vinyl: ett budgetalternativ med bra hållbarhet. Tål UV-ljus och temperaturer från -40°C till +80°C. Kan appliceras vid minusgradiga temperaturer (minst -18°C). Fäster även på skrovliga ytor. Maskiner, truckar och annan lyftutrustning, etc.
Akrylat: rekommenderas för ytor där andra självhäftande märken inte fäster. Mycket bra beständighet mot UV-ljus och kemikalier (lösningsmedel, syror och baser). Tål temperaturer från -60°C till +200°C. Maskiner, kemikalieskåp, uppsamlingskar, etc.
Fuktiga miljöer
(inom- och utomhus)
Vinylväv: anpassar sig efter underlagets form och går att använda även på krökta ytor. Flyttbart häftämne som klarar kortvarig exponering för vatten och olja utan att lossna från ytan det sitter på, men som samtidigt går att ta bort vid behov. Tål UV-ljus och temperaturer från -40°C till +80°C. Kan appliceras vid minusgradiga temperaturer (minst -10°C). Nödduschar, ögonduschar, luft- och värmepumpar, kylutrustning, etc
Kontorsmiljöer Papper: en billig lösning för inomhusbruk. Fäster på både plana och krökta ytor och tål temperaturer från -40°C till +70°C. Kontorsutrustning, första hjälpen-utrustning, brandsläckare, larmanordningar, etc.

Specialmaterial

Petsäkra material: är omöjliga att flytta och återanvända eftersom de går sönder i småbitar när man försöker dra bort dem från ytan de sitter på. Bra tålighet mot olja, vatten och temperaturer från -40°C till +80°C. Kan appliceras vid minusgradiga temperaturer (minst -10°C). Passar för både inom- och utomhusbruk.

Rub-On-material: extremt tunna material med transfertryck som appliceras genom att gnuggas fast på underlaget (ungefär som man gör med gnuggisar för barn). Bra tålighet mot olja, bensin, syror och temperaturer från -30°C till +110°C. Fäster på flertalet ytor (glas, metall, trä och syntetmaterial). Passar för både inom- och utomhusbruk.

Välj utförande

Färg

Vi har valt att ge varje år sin egen färg för att du lättare ska kunna identifiera olika inspektionsdatum, underhållsdatum och bäst före-datum. Vi växlar mellan 7 olika färger som avlöser varandre i serier.

Grått kontrollmärke 2019 Grått kontrollmärke 2020 Grått kontrollmärke 2021 Grått kontrollmärke 2022 Grått kontrollmärke 2023 Grått kontrollmärke 2024 Grått kontrollmärke 2025

Årtal

Tvåsiffriga årtal

Kontrollmärke med tvåsiffrigt årtal - 20

Extra stora siffror för maximal läsbarhet

Fyrsiffriga årtal

Kontrollmärke med fyrsiffrigt årtal - 2020

Information som är lättläst och förståelig för alla

Dubbla årtal

Kontrollmärke med dubbla årtal - 20/21

Kan användas två år i rad

Välj typ av förpackning

Rulle

Rullarna innehåller 250 märken och är perfekta när åtgången är stor. De är mycket lätta att bära med sig och kan stoppas ner i fickan eller verktygslådan utan att märkena blir skrynkliga och fula. Varje märke är individuellt utstansat och är mycket lätt att lossa från rullen.

Häfte

Häftena är kompakta och lätta att förvara. Framsidan är tryckt med en QR-kod som gör att du snabbt och enkelt kan beställa in fler direkt via mobilen.

Ark

Arken är perfekta för de som inte behöver speciellt många märken med samma årtal. Varje märke är individuellt utstansat och är mycket lätt att lossa från arket.

Skapa dina egna kontrollmärken med Seton Creator

Kontrollmärken kan beställas med kundspecifika meddelanden och texter. De kan även fås med företagsnamn och logotyp för att göra reklam för ditt företag samtidigt som de informerar om när utrustningen i fråga måste inspekteras eller underhållas nästa gång! Gå till Seton Creator.

Kompletterande produkter - Kontrollmärken

Alla märken trycks med numren 1 till 12, vilka står för årets tolv månader, längs med ytterkanten. Använd en håltång för att markera önskat datum INNAN märkena sätts fast på utrustningen.

Ta bort alla gamla kontrollmärken innan du sätter dit nya för bästa resultat. Vår etikettskrapa gör att du snabbt och enkelt får bort klibbiga etikettrester och lim från underlaget!