Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Engångshandskar

Våra engångshandskar möter de flesta behov! Vi tillhandahåller följsamma och tåliga handskar i vinyl, latex och nitril för vårdcentraler, laboratorier och livsmedelsfabriker. Lägg handskarna i vår Handskhållare i plast och placera denna vid ingången till arbetsområdet för att underlätta åtkomsten till handskydden.

4 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Precis som namnet antyder används engångshandskar endast en gång innan de slängs i soporna. Handskarnas främsta uppgift är att skydda händerna och minska risken för infektioner och smittspridning. De är perfekta inom hälso- och sjukvårdssektorn, städbranschen och livsmedelsindustrin.

Latex, vinyl eller nitril?
Handskar gjorda av latex uppskattas för sin rörelsefrihet, fingertoppskänsla och höga skydd mot bakterier och virus. Den största nackdelen med materialet är att det kan framkalla allergier hos känsliga personer. Man brukar räkna med att ungefär 1-2% av befolkningen är latexallergiker.

Vinyl är ett relativt billigt material som ofta används i engångshandskar. Det har en låg elasticitet och en relativt hög genomsläpplighet vilket gör att det passar bäst för lågriskarbeten. Det bör inte användas som skydd mot biologiska riskämnen.

Nitril är ett mångsidigt syntetmaterial som ger ett gott skydd mot virus och bakterier och därför ofta används inom vården. Det passar också bra vid hantering av kemikalier.

Medicinska handskar
Handskar som används inom vården måste vara godkända enligt EN 455. Denna standard anger krav och testmetoder för alla medicinska engångshandskar och mäter bland annat handskmaterialets täthet, hållfasthet och tjocklek samt handskarnas passform och skydd mot biologiska ämnen.