Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Målarfärg och sprayfärg

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Lär dig mer om Setons markeringsfärg! Markeringsfärg avsedd för linjemålning på vägar, parkeringar och industrigolv behöver vara mycket slitstark för att kunna stå emot de påfrestningar den utsätts för varje dag: mekaniskt slitage och tung belastning, tuffa klimatförhållanden, kemikalier, bensin, etc. Våra hållbara asfaltsfärger är den ideala lösningen för linjemarkering på asfalt och betong! Läs guiden nedan för mer information om våra olika produkter och hjälp med att välja rätt sort.

9 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Markeringsfärg för linjemålning

Vägar, parkeringar och industrigolv får utstå mycket slitage. När du köper en markeringsfärg för linjemålning är det därför viktigt att välja en kvalitetsfärg med bra vidhäftningsförmåga och maximal slitstyrka. Det är också viktigt att välja en färg som tål rengöringsmedel, kemikalier och bensin om den riskerar att komma i kontakt med någon av dessa.

Våra asfaltsfärger är perfekta för linjemålning på betong och asfalt. Färgerna passar lika bra på gator och vägar som på skolgårdar och idrottsplaner. De går även att använda inomhus i exempelvis lager och verkstäder.

Alla våra produkter är lösningsmedelsburna 1-komponentsfärger med flera olika för- och nackdelar gentemot andra sorters färger:

1-komponenta färger jämfört med 2-komponenta färger

1-komponenta färger är smidigare att ha och göra med eftersom de inte behöver blandas innan användning

1-komponenta färger är redo att använda så fort man öppnar locket på burken

1-komponenta färger är mindre hållbara än 2-komponenta färger

Lösningsmedelsburna färger jämfört med vattenburna färger

Lösningsmedelsburna färger håller bättre i utemiljöer

Lösningsmedelsburna färger torkar snabbare

Lösningsmedelsburna färger innehåller flyktiga organiska ämnen (VOC) som kan vara skadliga för hälsan. När man applicerar dem bör man därför använda lämplig skyddsutrustning (andningsskydd, skyddshandskar och skyddsglasögon)

Välj rätt typ av färg

Easyline® gul markeringsfärg

Markeringsfärg i sprayflaska

Vår markeringsspray kan användas för linjemålning på alla sorters underlag (kakel, betong, sten, asfalt, etc.). Dess höga slitstyrka gör den till ett självklart val när man behöver måla linjer på parkeringar, byggplatser, skolgårdar, lekplatser, lagergolv, etc. Färgen har en mycket hög pigmenthalt för optimal täckförmåga.

Vit Trafiklinjefärg

Markeringsfärg på burk

Vår vägfärg är perfekt för linjemarkering på trafiktäta vägar och parkeringar. Den är perfekt för att måla nya eller bättra på gamla trafiklinjer. Färgens höga luminanskoefficient gör att den syns i dagsljus från 30 meters håll i enlighet med kraven i europeisk standard EN 1436.

Vilken färg ska linjerna ha?

Genom att använda etablerade färgkoder (gult för varning, rött för förbud, blått för påbud, etc.) till dina linjer gör du det lättare för folk omkring att förstå deras innebörd. Den grå och svarta färgen används för att dölja redan existerande linjer.

 • Vit: Allmän markering
 • Röd: Brand / Förbud
 • Blå: Påbud / Skydd
 • Grön: Utrymning / Första hjälpen
 • Gul: Fara / Varning
 • Orange: Förvaringsutrymmen för kemikalier

För linjemarkering på vägar, gator och parkeringar gäller andra färgkoder.

 • Vit: Trafiklinjer / Markering av parkeringsrutor
 • Gul: Parkerings- och stoppförbud / Tillfälliga linjer vid vägarbete eller motsvarande
 • Blå: Markering av parkeringsrutor för personer med rörelsehinder

Kompletterande produkter

Innan du sätter igång med att måla bör du försäkra dig om att underlaget är i gott skick. Hål och sprickor fylls ut och repareras med vår kallasfalt för att uppnå en jämn och fin yta.

För att åstadkomma raka, skarpa och lagom långa linjer är det viktigt med rätt hjälpmedel:

 • Leica Lino L2P5 avståndsmätare: används för att noggrant mäta upp linjernas längd.
 • Snörslå: används för att måla raka streck som man kan följa när man målar för att undvika sneda linjer.
 • Easyline® markeringsvagn: hjälper till att måla jämna linjer med extremt skarpa kanter även när det blåser ute.
 • PaintStripe™ schabloner: hjälper till att måla heldragna eller streckade linjer på marken och göra snygga vinklar som är exakt 90 grader.

Se även våra sifferschabloner, bokstavsschabloner och kundanpassade schabloner. Den sistnämnda typen kan fås med egna texter, symboler och logotyper för en personlig märkning.