Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Packsedelskuvert

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Värt att veta om våra packsedels- & säkerhetskuvert! Skydda viktiga frakthandlingar, dokument och värdesaker under transport genom att stoppa dem i ett av våra packsedelskuvert eller säkerhetskuvert. Kuverten skyddar effektivt innehållet mot smuts och fukt samtidigt som de ser till att det inte kommer bort på vägen. Läs mer om de olika produkterna samt deras användningsområden i guiden nendan!

3 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Packsedelskuvert och säkerhetskuvert

Packsedelskuvert för fraktsedlar, följesedlar och andra frakthandlingar

Packsedelskuvert är perfekta för skydd av frakthandlingar, fakturor, följesedlar, tullhandlingar och andra viktiga dokument som följer med vid en paketleverans. De ser till att dokumenten inte förstörs av smuts, fukt och väta samt att de inte försvinner på vägen.

Våra packsedelskuvert är busenkla att använda! Det räcker med att stoppa i dokumenten och sedan klistra fast kuverten på paketen eller lastpallarna på en plats där de syns ordentligt. Deras starka häftämne gör att de fäster på förpackningar av bland annat kartong, plast, gummi och glas.

Vad är skillnaden mellan en fraktsedel och en följesedel?

Fraktsedeln är det dokument som följer med godset under dess transport och ser till att det man skickar kommer fram till rätt person. Den används både vid leveranser inom Sverige och utomlands.

En fraktsedel innehåller viktig information som ser till att försändelsen behandlas på rätt sätt. Information om avsändaren och mottagaren finns alltid med. Ibland finns även ytterligare information som tullen använder för att besluta om varan får fortsätta sin resa eller inte (typ av vara, dess värde, vikt, etc.).

Fraktsedeln har även en annan viktig funktion, den utgör nämligen en sorts garanti för avsändaren om paketet skulle tappas bort eller skadas under frakt.

Följesedeln (även kallad packsedeln) innehåller en lista över alla artiklar kollit innehåller och är väldigt viktig vid paketleveranser. Den gör det möjligt för mottagaren att snabbt kontrollera att inga artiklar fattas innan leveransbekräftelsen skrivs under. Den kan även användas för reklamationsändamål om det skulle visa sig att det saknas något.

Säkerhetskuvert för viktiga dokument och värdesaker

Våra säkerhetskuvert är perfekta när man skickar konfidentiella dokument, värdesaker, laboratorieprover, etc. De skyddar innehållet under resan genom att se till att ingen annan än mottagaren kan öppna dem och ta ut det som ligger i.
Kuverten har flera smarta säkerhetsfunktioner:
  • Unika, löpande nummerserier och streckkod på både själva kuvertet och kvittot vilket underlättar uppföljningen av försändelserna.

  • Säkerhetsförslutning som gör det omöjligt att öppna kuvertet utan att det syns.

  • Ett slitstarkt yttermaterial som gör det mycket svårt att riva sönder kuvertet för att komma åt innehållet.


Kompletterande produkter

Förutom säkerhetskuvert har vi även flera andra produkter som kan användas för att skydda godset mot stöld, bedrägeri, olovlig manipulation och intrång vid transport:
  • Säkerhetsplomber: används för att skydda innehållet i tankvagnar, släpvagnar, godsvagnar, containrar, etc. Förhindrar och försvårar öppning med våld.

  • Säkerhetsetiketter: används för att försegla fraktpåsar, flaskor, kärl, provrör och olika sorters förpackningar. Gör att man ser direkt om någon har försökt plocka bort dem så att förpackningen ska gå att öppna.


Går varorna i paketet du ska skicka lätt sönder? Tänk då på att märka förpackningen med tydliga varningsetiketter som visar att det kräver extra försiktig hantering. Se våra etiketter “hanteras varsamt”.