Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Vägmarkeringar av termoplast

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? 4 anledningar att välja vägmarkeringar av termoplast! Det är inte lätt att åstadkomma tydliga och hållbara vägmarkeringar på asfalt, betong och sten. Vägmarkeringarna måste först och främst synas väl, sedan bör de helst vara lätta att applicera och dessutom trafiktåliga. Våra prefabricerade vägmarkeringar i termoplast uppfyller alla tre kriterier och är perfekta för att skapa linjer och andra markeringar på vägbanor och parkeringar. Vägmarkeringsmaterialet appliceras genom att hettas upp med en gasolbrännare tills det smälter fast på underlaget. Resultatet är extremt hållbara vägmarkeringar som är ett med underlaget.

22 produkter

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Filtrera efter :
Pris  
Under 300 kr(5)
300 kr - 400 kr(4)
400 kr - 700 kr(4)
700 kr - 1200 kr(3)
Över 1300 kr(6)

Vägmarkeringar av termoplast

Våra prefabricerade vägmarkeringar levereras i form av färdiga linjer, pilar och streck. De är gjorda av en termoplastisk massa som appliceras genom fastsmältning på vägen. Materialet är väldigt trafiktåligt och har en hög fästförmåga på asfalt och bituminösa ytor. Det går även att använda på andra ytor såsom betong och marksten efter behandling med grundfärg.

4 bra anledningar att välja vägmarkeringar av termoplast

Det finns flera bra argument för att välja prefabricerade vägmarkeringar av termoplast istället för att måla egna.

De är enklare att applicera

Våra prefabricerade vägmarkeringar av termoplast är väldigt lätta att applicera och kräver en betydligt lägre arbetsinsats än målade vägmarkeringar. Så här går du tillväga för en lyckad applicering:

 1. Låt underlaget torka om det är vått.
 2. Sopa rent underlaget för att avlägsna sand, skräp, olja och annat som kan försämra vägmarkeringarnas vidhäftning.
 3. Placera vägmarkeringarna på marken med den pärlbelagda sidan uppåt.
 4. Hetta upp vägmarkeringarna med hjälp av en gasolbrännare tills de är helt genomsmälta (vid ungefär 150°C till 180°C) och sitter fast på underlaget. Var noga med att värma hela ytan och undvik att värma punktvis eftersom detta ökar risken för överhettning och missfärgning.
 5. Låt vägmarkeringarna svalna innan du öppnar för trafiken igen.

De torkar snabbare för kortare trafikavbrott

Efterhand som den termoplastiska massan svalnar, hårdnar den och när den har svalnat till ≤ 40°C är den så pass hård att den tål trafik (detta tar ungefär 5 till 20 minuter, beroende på väderförhållandena: hög lufttemperatur=varm vägbana och längre tid för att svalna). Eftersom både appliceringstiden och torktiden är väldigt kort kan man öppna upp för trafiken fortare än vad man kan med målade vägmarkeringar.

De har en högre slitstyrka

Vägmarkeringsmaterialet uppfyller hjulpassageklass P5 vilket innebär att det klarar 1 000 000 ± 20 % hjulpassager på ett år. I jämförelse klarar vår vägfärg ≥ 500 000 ± 20% hjulpassager/år, d.v.s. hälften så många. Den höga hållbarheten gör vägmarkeringarna av termoplast till en mycket kostnadseffektiv lösning.

De syns oerhört väl i alla förhållanden

Våra vägmarkeringar av termoplast har en hög vithet och bra reflektionsförmåga, vilket gör att de syns mycket väl både på dagen och på natten. Deras tjocklek (2,5 mm) gör att de står upp något från vägytan för bättre synlighet på våt vägbana.

 • Hög retroreflexion
  Enligt Trafikverkets definition är retroreflexion “den egenskap hos en vägmarkering som beskriver den relativa mängden av det egna fordonsljuset som reflekteras tillbaka mot fordonsföraren.”
  De ljusreflekterande inblandningspärlorna som redan finns i materialet ger vägmarkeringarna en hög reflektionsförmåga (R3) och bra nattsynbarhet.
 • Hög luminanskoefficient
  Luminansen är “den egenskap hos en vägmarkering som beskriver den relativa mängden ljus som reflekteras mot föraren om ljuskällan är himlavalvet en mulen dag.”
  Vägmarkeringarnas luminans (Q3) ger en bra dagsynbarhet.

Vägmarkeringsmaterialet överskrider funktionskraven för vägmarkeringsklass 3: retroreflexion klass R2 eller bättre, luminanskoefficient klass Q3 eller bättre, SRT-värde på 45 eller mer (vårt vägmarkeringsmaterial har ett SRT-värde på ≥ 50).

Klass Retroreflexion (mcd/m²)/lux Klass Luminanskoefficient (mcd/m²)/lux
- - Q1 ≥ 80
R2 ≥ 100 Q2 ≥ 100
R3 ≥ 150 Q3 ≥ 130
R4 ≥ 200 Q4 ≥ 160
R5 ≥ 300 - -

Kompletterande produkter

För maximal vidhäftning bör våra vägmarkeringar av termoplast enbart appliceras på släta underlag utan hål och sprickor. Använd vår kallasfalt för att laga mindre håligheter och sprickor i vägytan innan applicering av vägmarkeringarna.

Glöm inte att skydda händerna när du använder gasolbrännaren. Med ett par rejäla värmeskyddshandskar undviker du att bränna dig om du råkar ta i det varma munstycket.

Behöver du måla linjer på ett lagergolv eller en parkering? Använd Easyline® markeringsfärg i sprayflaska och tillhörande markeringsvagn för att snabbt och enkelt måla hållbara linjer.

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats. Stäng