Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Dammfiltermasker klass FFP2

Våra filtrerande halvmasker klass FFP2 används för långvarigt arbete i arbetsmiljöer där luften har en måttlig koncentrationshalt av irriterande, ogiftiga partiklar och olje- eller vattenbaserad dimma. Vi lagerför andningsskydd från flera olika tillverkare. Kontakta en av våra rådgivare om du är osäker på vilken produkt du bör välja.

4 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Det är viktigt att skydda luftvägarna mot luftföroreningar som kan irritera luftvägarna och medföra hälsoproblem. Filtrerande halvmasker klass 2 skyddar mot fina (giftiga) dammpartiklar och virus så som fågelinfluensa, SRAS, tuberkolos och influensavirus H1N1 i koncentrationshalter som är upp till 10 gånger högre än det hygieniska gränsvärdet. Maskerna är väldigt populära inom konstruktionsbranschen, metallindustrin och läkemedelsindustrin.

Vi rekommenderar dig att välja en modell med utandningsventil för en ökad komfort under långa arbetspass. Ventilen ger ett märkbart lägre andningsmotstånd och gör att utandad luft inte hålls kvar på maskens insida vilket minskar risken för obehagskänslor orsakade av värme och fukt. Den minskar även risken för immbildning om du bär glasögon.

Läs våra vanliga frågor & svar samt vår artikel om andningsskydd klass FFP1, FFP2 eller FFP3 om du vill lära dig mer om vilken produkt som skyddar mot vad.

Påminn dina arbetstagare om att de måste bära personlig skyddsutrustning när de utför vissa arbetsuppgifter. Se våra Påbudskyltar: personlig skyddsutrustning .

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats. Stäng