Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Nödskyltar: hjärtstartare

Chansen att överleva ett hjärtstopp minskar med 10% för varje minut som går. Därför är det oerhört viktigt att så snabbt som möjligt påbörja hjärt- och lungräddning på den drabbade personer. Automatiska hjärtstartare kan användas av vem som helst. Du behöver inte vara utbildad i första hjälpen för att kunna rädda ett liv.

Är din arbetsplats utrustad med hjärtstartare? Se då till att identifiera deras placering med en tydlig märkskylt.

9 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Plötsligt hjärtstopp drabbar varje år cirka 10 000 svenskar. Mer än 90% av dessa avlider. Chansen att överleva minskar med 10% för varje minut som går och många bor på platser dit det tar åtminstone 10 minuter för ambulansen att nå fram.

Källa: Civilförsvarsförbundet.

En hjärtstartare fördubblar överlevnadschansen vid hjärtstopp. Den gör det möjligt att snabbt påbörja behandlingen av den drabbade individen i väntan på ambulans. Dagens hjärtstartare är automatiska och kan användas även av personer som saknar skukvårdsutbildning. Användaren startar apparaten och följer sedan dess instruktioner. De inbyggda säkerhetsfunktionerna gör att apparaten endast avger stötar då detta behövs.

Placera en av våra märkskyltar intill hjärtstartaren för att försäkra dig om att folk hittar den när det behövs.

Enligt Arbetsmiljöverkets riktlinjer för skyltar och signaler på arbetsplatsen (AFS 2008:13) ska skyltarna "[...] så långt möjligt installeras på lämplig höjd och i ett läge som passar siktlinjen och tar hänsyn till eventuella hinder. Skyltarna ska placeras antingen vid ingången till ett riskområde eller i omedelbar närhet av en särskild fara eller särskilt föremål. De ska också placeras på en plats med bra ljusförhållanden och som är lätt att se och nå."

Av denna anledning erbjuder vi flera smarta skyltmodeller:
- Dubbelsidiga skyltar som fästs vinkelrätt mot väggen och som kan läsas av från båda sidor
- V-formade skyltar som kan läsas av framifrån och från båda sidor
- Dekaler för inomhusbruk
- Skyltar för inom- eller utomhusbruk
- Efterlysande material som som syns även under dåliga ljusförhållanden

Skyltarna finns i ett flertal olika material och storlekar. Vår materialguide hjälper dig att välja rätt material.

Använd våra Skyltfästen, skyltstolpar och tillbehör för att montera skyltarna i aluminium och hårdplast.

Våra skyltar uppfyller kraven i AFS 2008:13 och EN ISO 7010:2012 vilka fastställer utformningen av grafiska symboler och varselfärger för säkerhetsskyltar. Läs mer om ISO 7010.