Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Nödskyltar

Det är oerhört viktigt att snabbt kunna ta sig fram till nödutrustningen när en olycka inträffar. Vi erbjuder ett komplett sortiment av nödskyltar så att du slipper förlora dyrbar tid på att leta efter hjärtstartare, ögonduschar, nödduschar och annan sjukvårdsutrustning. Skyltarna är idealiska för både privata och offentliga verksamheter.

Använd sökfiltren i menyn till vänster för att hitta våra skyltar och dekaler med piktogram enligt ISO 7010.

82 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Nödskyltar ger information om vägen till byggnadens Första hjälpen -utrustning och är lätt igenkännbara tack vare sin gröna bakgrundsfärg och vita symbol. Skyltarna ser till att utrustningen lätt hittas i en nödsituation.

Snabb vård kan innebära skillnaden mellan liv och död, så försäkra dig om att dina skyltar sitter på ett ställe där de syns av alla. Storlek, färg- och ljustekniska egenskaper ska väljas så att skyltarna blir lätta att upptäcka och förstå. Fotoluminescerande/efterlysande material bör används där dagsljuset är otillräckligt. Använd sökfiltren i menyn till vänster för att hitta våra fotoluminescerande produkter.

Vad säger lagen?

AFS 1999:7 kräver att alla arbetsplatser i tillräcklig utsträckning ska vara försedda med utrustning för första hjälpen. Utrustningen måste dessutom vara anpassad efter riskerna i verksamheten, vara varselmärkt och lätt att komma åt. (AFS 1999:7)

För att du snabbt ska hitta rätt skylt har vi delat in våra nödskyltar i olika grupper:
Först och främst har du våra skyltar för markering av automatiska hjärtstartare, sedan kommer våra skyltar för första hjälpen-utrustning följt av våra skyltar för ögonduschar/nödduschar och till sist våra övriga skyltar. Den sistnämnda gruppen innehåller skyltar för märkning av bland annat nödstoppsknappar, nödhandtag och dricksvattenkranar.

Våra skyltar uppfyller kraven i AFS 2008:13 och EN ISO 7010:2012 vilka fastställer utformningen av grafiska symboler och varselfärger för säkerhetsskyltar. Läs mer om ISO 7010.

Skyltarna finns i ett stort antal material, format och utföranden. Läs vår materialguide för att få hjälp med att välja material.

Se även vårt sortiment av Nödljusarmaturer och strålkastaraggregat och Efterlysande markeringar (vägledande markeringar och varningsmarkeringar) .