Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Mutterindikatorer

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Varför använda CheckPoints mutterindikatorer? Lösa muttrar kan orsaka maskinhaveri och äventyra säkerheten för personalen som arbetar med maskinen i fråga.

CheckPoints mutterindikatorer är ett visuellt system som visar när en mutter håller på att lossna så att problemet kan åtgärdas innan det hinner hända en olycka. Indikatorerna är lätta att sätta dit och passar de flesta muttrar och skruvar med sexkantig skalle.

2 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Mutterindikatorer

Lösa muttrar är en av de främsta orsakerna till dåligt fungerande maskiner, oplanerade driftstopp, haverier och olyckor. Inom industrin använder man ofta ett kritstreck för att kontrollera att muttrarna inte håller på att lossna. Denna lösning kan dock vara problematisk i vissa miljöer där damm och smuts kan göra att strecken inte syns. Detsamma gäller i våta miljöer där vatten och kemikalier ibland tvättar bort dem.

CheckPoints mutterindikatorer är ett hållbart alternativ till de traditionella kritstrecken och gör det möjligt att snabbt upptäcka löst sittande muttrar innan de hinner lossna så pass mycket att det påverkar maskinernas driftsäkerhet.

Förutom på maskiner används CheckPoints mutterindikatorer ofta på hjulmuttrarna på tunga fordon för att kontrollera att dessa sitter som de ska. De gör att förarna slipper slösa tid och energi på att efterdra muttrarna med jämna mellanrum när detta kanske inte ens är nödvändigt. En snabb titt på varje hjul räcker.

Varför använda CheckPoints mutterindikatorer?

Tack vare ChecPoints mutterindikatorer kan man upptäcka och åtgärda löst sittande muttrar innan det händer en olycka.

4 bra anledningar till att välja CheckPoints mutterindikatorer:
  • De syns väldigt bra tack vare sin starka färg (klarröd eller knallgul) och speciella form. De gör att man ser direkt när en muttrer börjar lossna så att denna omgående kan dras åt.

  • De är gjorda av ett plastmaterial som smälter vid temperaturer över 125°C. Detta gör att de kan användas för att varna när maskinerna överhettas eller man har problem med fordonens bromsar.

  • De gör att den dagliga tillsynen går snabbt. Det räcker med att kasta ett öga på mutterindikatorerna för att avgöra om någon av muttrarna sitter löst.

  • De gör att man märker när det är något fel på en maskin (t.ex. när man ser att mutterindikatorerna smälter eller muttrarna lossnar gång på gång).


Hur sätter man fast CheckPoints mutterindikatorer?

Mutterindikatorerna är väldigt enkla att sätta fast på olika sorters dymlingar, muttrar och skruvar med sexkantig skalle. De kräver inga särskilda verktyg. Den tandade insidan gör att de sitter stadigt på plats och inte rubbas annat än när muttern rör på sig.

Såhär fungerar CheckPoints mutterindikatorer:
  • Börja med att kontrollera att muttrarna är i gott skick, att de är korrekt monterade och åtdragna samt att de är rena.

  • Placera mutterindikatorerna runt muttrarna och vrid dem så att kontrollvisarna (de pilformade spetsarna) pekar mot varandra.

  • När någon av kontrollvisarna börjar peka snett innebär detta att muttrarna håller på att lossna.


Olika storlekar och modeller

CheckPoints mutterindikatorer är gjorda för att kunna användas på alla typer av maskiner och fordon. De finns därför i en mängd olika diametrar, från 17 till 46 mm.

De finns även i 2 olika modeller: en enkel modell och en modell med dammskydd som täcker hela muttern och skyddar denna mot lösningsmedel, olja, rengöringsmedel och vatten. Den sistnämnda modellen är perfekt i tuffa förhållanden.

Kompletterande produkter

Gör arbetsplatsens maskiner säkrare att använda med ett av våra maskinskydd. Skydden minskar risken för oavsiktlig beröring av roterande delar samtidigt som de skyddar mot gnistor, sprut och stänk.

Med hjälp av regelbundet underhåll kan man undvika de flesta driftstörningar och problem. Påminn personalen om när nästa besiktning eller service ska göras genom att klistra ett av våra kontrollmärken på maskinerna.

Kollisioner mellan fordon och maskiner kan orsaka omfattande skador som kräver kostliga reparationer. Motverka olyckor med ett av våra påkörningsskydd. Skydden stoppar fordonen innan de kör in i utrustningen och är perfekta i fabriker, verkstäder och andra områden där truckar och fordon förekommer.