Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Stolpar med band eller avspärrningskedja

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Välj rätt typ av avspärrningsstolpe! Våra mobila och modulära avspärrningsstolpar hjälper dig att skydda tillträdet till farliga arbetsområden och organisera din lagerlokal på bästa möjliga sätt.
Vi saluför ett stort antal stolpar med utdragbara band och stolpar med avspärrningskedja - en praktisk och prisvänlig lösning för permanent eller tillfällig avspärrning. Produkterna är oerhört lättanvända och finns i ett flertal väl synliga färgkombinationer.

26 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Avspärrningsstolpar för lager & industri

Avspärrningsstolpar eller avspärrningsband?

Hos oss hittar du ett brett utbud av avspärrningsprodukter, varav ett flertal stolpar med avspärrningskedja/ utdragbart avspärrningsband samt väggkassetter med utdragbart avspärrningsband. Vilket alternativ som passar bäst beror till stor del på användningsområdet.

Avspärrningsstolpar

Våra avspärrningsstolpar är perfekta för temporär avspärrning inomhus. De är mobila, vilket gör att de kan flyttas runt för att alltid finnas till hands där behovet för att skapa avspärrningar och avgränsningar finns. Stolparna är gjorda för att klara tuffa industriförhållanden och går att använda i områden med fordonstrafik, men aldrig för att skilja gång- och transportleder. De avgränsar på ett tydligt sätt olika områden, men skyddar inte mot påkörning. För ett pålitligt skydd av gående eller lagerinredning rekommenderar vi dig att satsa på ett av våra skyddsräcken.

Stolpar med avspärrningskedja eller utdragbara avspärrningsband är en praktisk och anpassningsbar avspärrningsform som snabbt och enkelt sätts på plats och som lika snabbt tas bort när avspärrningen inte längre behövs. De går att använda till flera olika ändamål:

  • Omorganisering av lagerutrymmen för optimerad godshantering och godstransport.
  • Avspärrning av arbetsområden dit anställda har tillträde under sitt arbete och där det finns risk för kollision med hinder, fallrisk eller risk för fallande föremål.
  • Temporärt skydd av vissa områden i samband med kortvariga arbeten (ommålning av golv, städarbeten, etc.).

Avspärrningsstolparna finns i flera mycket synliga färgkombinationer, varav röd/vit för förbjudna områden och gul/svart för farliga områden. De kan kompletteras med en av våra varningsskyltar eller tillträde förbjudet-skyltar för maximal effekt.

Stolpar med avspärrningskedja

Stolpar med plastkätting

Avspärrningsstolpar med plastkätting eller stålkätting är en riktig klassiker som man ofta stöter på inom industrin. Stolparnas mångsidighet och relativt låga inköpskostnad gör dem till ett självklart val på många arbetsplatser runt om i landet.

Våra kedjestolpar går att använda med olika tillbehör som ger nästan obegränsade möjligheter att skapa säkra avspärrningar. Tillbehören säljs separat, förutom för våra färdighopsatta avspärrningspaket som innehåller både stolpar, kätting och nödvändiga tillbehör. Paketen finns i 2 versioner: en med stolpar, kätting och S-krokar och en med stolpar, kätting, S-krokar och skylthållare.

Stolpar med avspärrningsband

Våra avspärrningsstolpar med utdragbara band är idealiska för att stänga av mindre områden i lagermiljö (banden är inte speciellt långa). Stolparna är försedda med fjäderbelastade band som går att dra ut till önskad längd utan att någonsin slaka och som rullas tillbaka av sig själva så fort man släpper dem. Den inbyggda bromsmekanismen ser till att banden rullas in lagom fort. Går det för snabbt kan de nämligen snärta till så att det gör riktigt ont.

En av de stora fördelarna med denna typ av avspärrning är att den är en allt-i-ett-lösning. Det räcker med att hitta en stolpe man tycker om och stoppa denna i kundvagnen. Man slipper leta runt efter olika tillbehör som man måste göra med kedjestolparna.

Avspärrningsband med väggfäste

Avspärrningsband med väggfäste

Avspärrningsbanden med väggfäste fungerar enligt samma princip som avspärrningsbanden med stolpe. Väggkassetten innehåller ett fjäderbelastat rullband som går att dra ut för att stänga av tillträdet till alla lite mindre områden runt om i lagret. De flesta band är några meter långa. Behöver du ett som är lite längre? Vårt längsta rullband är hela 22 m långt!

Avspärrningsbanden med väggfäste är, till skillnad från avspärrningsbanden med stolpe, avsedda för fast installation. Den enda modell som inte skruvas fast på väggen och som därmed går att flytta och ta bort är väggkassetten med kardborrefäste som går att hänga runt exempelvis pallställsstolpar och pelare.

Kompletterande produkter - Avspärrningsstolpar

Behöver du krocktåliga avspärrningar för att skydda zoner där gående personal uppehåller sig? Se våra skyddsräcken för lager och industri.

Använd våra golvskyltar för att uppmärksamma omgivningen på tillfälliga förbud och faror vid arbeten av kortvarig karaktär (städarbeten, reparationsarbeten, etc.). Golvskyltarna går att fälla ihop och har ett inbyggt handtag som gör det lätt att bära dem med sig till arbetsområdet där de vecklas ut och placeras på golvet.

Se även våra övriga sortiment av stolpar för avgränsning och avspärrning:

Missa inte heller vår storsäljare Skipper™! Skipper™ utdragbara avspärrningsband fästs på vägkonerna eller stolparna av samma märke och är perfekta när man temporärt behöver spärra av mindre områden i samband med konstruktionsarbeten, vägarbeten och diverse underhållsarbeten inom- och utomhus.