Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Utrustning för park och stadsmiljö

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Skapa en trygg & trivsam stadsmiljö med hjälp av Seton! Studier visar att nedskräpade platser upplevs som otrygga och otrevliga att vistas på. Öka trygghetskänslan och trivseln genom att hålla gator och torg skräpfria. Detta gör du enklast genom att placera ut våra papperskorgar för offentlig miljö på strategiska platser. Undvik hundbajs på trottoarerna genom att placera ut hundbajspåsstationer där djurägarna kan få tag på fria påsar för att plocka upp efter sina hundar.

Öka trivseln ytterligare genom att ordna trafikfria områden där det är lugnt och tyst och där man kan promenera utan att behöva se upp för bilar. Våra trafikpollare, staket och räcken är både dekorativa och trafiktåliga vilket gör dem perfekta för avspärrning och avgränsning i trafikerade miljöer.

67 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Utrustning för park och stadsmiljö

Genom ordentlig planering och rätt utrustning är det inte svårt att skapa trivsamma, trygga och användarvänliga urbana utomhusmiljöer. Läs mer om våra produkter och deras plats i städer och gatumiljöer, bostadsområden, parker, rastplatser, etc.

Trivsamma stadsmiljöer

De allra flesta håller med om att det inte är bra att skräpa ner, trots detta är det många som gör det ändå. När man frågar varför uppger många att vid de tillfällen de har skräpat ner var den främsta orsaken att det inte fanns någon papperskorg i närheten. Ju längre folk behöver gå för att hitta en papperskorg, desto större är risken att de slänger skräpet på marken istället. Är platsen redan full av skräp är risken dessutom ännu större att andra förbipasserande också skräpar ner. Beteendeforskning visar nämligen att vi människor anpassar oss efter vår omgivning och ofta gör som andra gör. Man uppfattar det helt enkelt som acceptabelt att slänga skräp på en redan nedskräpad plats. Skräp leder med andra ord till mer skräp. Och skräpet leder i sin tur till klotter och skadegörelse som får folk att känna sig otrygga på platsen. Det mest effektiva sättet att motverka nedskräpning är med papperskorgar på rätt plats.
Att trampa i hundbajs är ingen höjdare! Undvik hundlämningar i parker, på trottoarer och andra platser där folk ofta rastar sina hundar med en station för hundbajspåsar. Hundbajspåsstationen låter hundägarna hämta gratis påsar och ger dem inga ursäkter för att inte plocka upp efter sina djur.
Cigarettfimpar är det vanligaste skräpet i våra städer. Inte nog med att det ser väldigt tråkigt ut med alla fimpar på marken, det är dessutom skadligt för djur och natur och kostar samhället ofantliga summor pengar att städa upp. Uppmuntra folk att slänga sina fimpar i en askkopp istället för på gatan! Med väl placerade askkoppar minskar du avsevärt risken för att fimparna hamnar på marken.

Källa: Håll Sverige Rent.

Fågelspillning på byggnader och trottoarer är ingen rolig syn! Våra fågelpiggar hindrar fåglarna från att landa på avsatser, balkonger, fönsterbleck, med mera och gör att man undviker fågelspillning som smutsar ner byggnadernas fasader och landar på folk som passerar eller bilarna som står parkerade nedanför. Fågelskydden finns i olika storlekar som motar bort allt från lite mindre fåglar såsom sparvar och starar till större fåglar såsom duvor, kråkor, skator, kajor och måsar.

Trygga och säkra trafikmiljöer

I trafiken ska bilister, cyklister och gående samsas på samma plats. För att skapa en trygg och säker trafikmiljö krävs det därför att alla tar sitt ansvar. Ibland kan det dock behövas lite hjälp på traven och vid dessa tillfällen är vår trafikutrustning väldigt användbar.

Våra trafikpollare är perfekta för avgränsning av trafikfria områden och kan placeras ut överallt där man vill stoppa bilar och andra fordon från att köra in på platser anpassade för fotgängare. Pollarna hindrar förarna från att köra in i bilfria områden utan att störa framkomligheten för cyklar och gående. Förutom pollare lagerför vi olika staket och räcken som gör det möjligt att bilda tydliga och trafiksäkra avgränsningar mellan trafikerade och icke trafikerade områden.

I bostadsområden samt utanför skolor och dagis är det extra viktigt att förarna respekterar hastighetsbegränsningen. Sänk hastigheten på förbipasserande trafik med hjälp av farthinder och hastighetsskyltar. Våra streck med 3D-effekt för markering av övergångsställen kan också användas på platser där folk har tendens att trycka lite för hårt på gaspedalen.

Illa parkerade cyklar som står i vägen för gående och gör det svårt att ta sig fram med rullstolar, barnvagnar och rullatorer är vanligt förekommande på platser där det saknas ordentliga parkeringar för cyklar. Undvik problemet med en cykelparkering där folk kan ställa och låsa fast sina cyklar. Se våra cykelställ.