Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Brandskyltar: brandsläckare och brandslangar

Ju snabbare en brand släcks, desto mindre skada hinner den åstadkomma. Se till att brandkår eller de som befinner sig i närheten av det brinnande området har tillgång till rätt typ av släckutrustning samt att de vet var denna finns. Märk dina brandsläckare och brandslangar med en av våra brandskyltar.

34 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Småbränder kan i vissa fall släckas på egen hand med hjälp av en brandsläckare. Detta förutsätter dock att släckaren är av rätt typ och att du inte utsätter dig själv eller andra för fara genom att försöka angripa elden innan räddningstjänst anlänt.

Genom att snabbt påbörja släckningsarbetet ökar du avsevärt chanserna att stoppa elden innan det är för sent. Installera brandskyltar för snabb identifiering och åtkomst till byggnadens släckutrustning.

Vi säljer brandskyltar som uppfyller Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS 2009:13 för skyltar och signaler på arbetsplatsen. Nedan ser du ett utdrag ur föreskrifterna:

"Brandbekämpningsutrustning ska märkas med röd färg och dess placering ska anges med särskild skylt eller genom att förvaringsplatserna eller ingångarna till dem ges röd färg. Färgen ska täcka så stor yta att utrustningen lätt kan observeras."

"Skyltar ska så långt möjligt installeras på lämplig höjd och i ett läge som passar siktlinjen och tar hänsyn till eventuella hinder. Skyltarna ska placeras antingen vid ingången till ett riskområde eller i omedelbar närhet av en särskild fara eller särskilt föremål. De ska också placeras på en plats med bra ljusförhållanden och som är lätt att se och nå. Efterlysande färger, reflekterande material eller artificiell belysning ska användas där dagsljuset är otillräckligt."

Se även våra Brandskyltar: brandlarm och larmknappar , Övriga brandskyltar samt Efterlysande markeringar (vägledande markeringar och varningsmarkeringar) .

Våra skyltar finns i ett flertal olika material och storlekar. Vår materialguide hjälper dig att välja rätt material.

Vissa varselskyltar har fått ett nytt utseende! Läs mer om europeisk standard EN ISO 7010:2012 som fastställer utformningen av grafiska symboler och varselfärger för säkerhetsskyltar.