Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Skyddsskor klass S3

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Välj rätt skyddsskor klass S3! Vi lagerför flera bekväma skyddsskor klass S3 från populära varumärken såsom Uvex och Honeywell. Skorna är perfekta för rörmokare, snickare, byggarbetare, jordbrukare och andra personer som arbetar utomhus i miljöer där det ofta är vått och lerigt.
Alla våra skyddsskor är certifierade enligt europastandard EN ISO 20345 vilket intygar att de uppfyller alla de skyddskrav som ställs på dem.

4 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Vanliga frågor & svar - Skyddsskor klass S3


Enligt svensk lag är varje arbetsgivare skyldig att vidta åtgärder för att förebygga att arbetstagarna utsätts för ohälsa eller olycksfall. I vissa fall kan risken begränsas eller undvikas genom tekniska och arbetsorganisatoriska åtgärder. Om så inte är fallet ska personlig skyddsutrustning användas. Rent konkret innebär detta att du som jobbar i arbetsmiljöer där det finns risk för att skada fötterna måste ha på dig lämpliga skyddsskor för att skydda dig mot olyckor.

Vilka krav ställs på skyddsskor klass S3?

Alla skyddsskor klass S3 är certifierade enligt den europeiska standarden EN ISO 20345 som intygar att de uppfyller vissa skyddskrav.
Skor av syddsklass S3 besitter i stort sett samma skyddsegenskaper som skor av skyddsklass S2, det vill säga:
 • De har ett slutet hälområde.

 • De har en tåhätta som skyddar mot fallande föremål och kompression/hoptryckning.

 • De har en bensin- och oljebeständig sula med halkhämmande egenskaper.

 • De har antistatiska egenskaper för skydd mot gnistor och stötar vid arbete med brandfarliga gaser eller elektriska apparater.

 • De har en energiupptagande klack som minskar risken för belastningsbesvär i muskler och skelett.

 • De har en vattenavvisande ovandel som hindrar regn och vattenstänk från att tränga in i skorna.

Det som skiljer dem från den lägre skyddsklassen är att de, i tillägg till ovanstående skyddsegenskaper, även är försedda med spiktrampskydd som ser till att man inte skadar sig på spetsiga föremål på marken (t.ex. spikar och vassa trä- eller metallbitar).

I vår köpguide kan du läsa mer om och jämföra de olika skyddsklasserna.

När använder man skyddsskor klass S3?

Skyddsskor klass S3 är särskilt populära bland rörmokare, snickare, byggarbetare, jordbrukare och andra personer som ofta befinner sig utomhus i våta och leriga arbetsmiljöer.
Liksom skyddsskor klass S1P rekommenderas de i miljöer med risk för sulgenomträngning - de är nämligen försedda med spiktrampskydd som stoppar spikar och andra vassa föremål på marken från att tränga igenom skosulan och in i foten. Skillnaden mellan de båda skyddsklasserna är det vattenavvisande ovanlädret som finns hos alla skyddsskor klass S3, men inte hos skyddsskorna klass S1P. Ovanlädret skyddar mot vattengenomträngning och vattenupptagning i minst 60 minuter. Det hindrar regn och stänk från att tränga in i skorna, men gör dem inte helt vattentäta. Om skorna ständigt är i kontakt med vatten bör man istället satsa på ett par skyddsskor i 100% gummi eller polymer, såsom exempelvis våra vattentäta skyddsstövlar klass S5.

Vad bör man tänka på när man köper skyddsskor?

När man köper skyddsskor är passformen en av de första sakerna man bör tänka på. Inte nog med att skostorleken måste vara rätt, skorna måste även sitta bra på fötterna. Sitter skorna dåligt kan det göra att man belastar fötterna fel, vilket i sin tur kan påverka resten av kroppen och ge upphov till olika krämpor.

Har du svårt att veta vilka skyddsskor som passar dig bäst? Ställ dig själv följande 3 frågor för hjälp med att välja. Frågorna hjälper dig att hitta rätt genom att utesluta de skor som inte passar dig eller din smak.

Dam- eller herrskor?

Kvinnors fötter skiljer sig anatomiskt från mäns fötter och behöver därför skor som är annorlunda utformade. Våra damskor, med sina små storlekar och nätta form, är särskilt designade för alla er aktiva yrkeskvinnor där ute! Vissa av våra skor är så kallade unisex-skor, vilket innebär att de passar både kvinnor och män.

Skor eller kängor?

Även om det för det mesta räcker med vanliga lågskor kan det i vissa fall vara bättre med skyddskängor. Kängornas höga skaft stabiliserar fotleden och minskar risken för stukningar, vrickningar och belastningsbesvär när man går på ojämna, ostadiga och lutande underlag.

Läder eller syntetmaterial?

De flesta skor är gjorda av antingen läder eller syntetmaterial. Båda materialen har sina egna för- och nackdel och i slutändan är det den personliga smaken som avgör.

Fördelarna med skyddsskor i läder


 • De håller mycket länge med rätt vård.

 • De anpassar sig efter fotens form och blir oerhört bekväma när de väl har gåtts in.

 • De kan impregneras så att de får en vatten- och smutsavvisande yta.

Fördelarna med skyddsskor i syntetmaterial


 • De är väldigt lätta och helt perfekta för arbeten där man exempelvis klättrar uppför och nedför stegar eller trappor samt arbeten som kräver att man går mycket.

 • De låter fötterna andas och håller dem svala och torra längre.

 • De kan användas även av personer med kromallergi, till skillnad från läder som oftast är kromgarvat.


Kompletterande produkter - Skyddsskor klass S2


Arbetar du inom bygg- och anläggningsbranschen? Då är ett par skyddskängor klass S3 perfekta för dig! För komplett skydd från topp till tå kan även följande utrustning behövas:


Glöm inte att hägna in arbetsområdet för att hindrar allmänheten och obehöriga arbetstagare från att komma för nära. Se vårt utbud av avspärrningsmaterial.